Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2012

ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων, κατά τη σημερινή, πρώτη μέρα, της 48ωρης Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.



    Στα Ναυπηγεία, στις μεταφορές, στα πλοία, στα διϋλιστήρια, η συμμετοχή έφθασε το 100%, στις τράπεζες, στον ΟΤΕ, στα ΕΛΤΑ, στην ΕΥΔΑΠ, το 80%, στα λιμάνια και την οικοδομή το 70%, και στο μέταλλο και το εμπόριο το 60%.


    Στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν τα συνδικάτα, το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, συμμετείχαν περίπου 10.000 εργαζόμενοι, με συνθήματα κατά της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση της «ανατροπής του εργατικού θεσμικού πλαισίου και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».


    Στη 1 μετά το μεσημέρι, ομάδες αντιεξουσιαστών και αριστεριστών, περικύκλωσαν το Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη, φωνάζοντας συνθήματα. Λίγο μετά τη 1.30, ξεκίνησαν επεισόδια από την οδό Φιλελλήνων και η συγκέντρωση διαλύθηκε. Τα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος, στο ύψος του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρετανίας και προς την Καραγεώργη Σερβίας και την οδό Ερμού ανάμεσα σε μικρές ομάδες αντιεξουσιαστών και της αστυνομίας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές μέλη αντιεξουσιαστικών κινήσεων επιτέθηκαν σε πολίτη που στέκονταν μπροστά από τα ΚΕΠ του Συντάγματος και τον ξυλοκόπησαν ισχυριζόμενοι ότι είναι αστυνομικός. Στο ύψος της Φιλελλήνων συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η αστυνομία επιχείρησε και από την πλευρά της οδού Σταδίου.


    Νωρίτερα, περίπου 7.000 μέλη του Πανελλήνιου Αγωνιστικού Μετώπου πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην Ομόνοια και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, όπου προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη, ενώ ανάρτησαν πανώ κατά της τρόικας στην πρόσοψη του κτιρίου. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, συμμετείχε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη γραμματέα του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. «Και τη σάρκα τους να δώσουν οι εργαζόμενοι, η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη», δήλωσε η κ. Παπαρήγα, η οποία ζήτησε τη μονομερή αποδέσμευση από το χρέος και την αποχώρηση της τρόικας.


   


    Η απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συνεχίζεται και αύριο, οπότε θα πραγματοποιηθεί και νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Στην πλατεία Συντάγματος οργανώνεται και το κεντρικό συλλαλητήριο των Συνδικάτων, την Κυριακή, στις 5 το απόγευμα.


ΠΡΕΖΑ TV
10-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: