Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2012

ΤΟ «ΕΠΙΜΟΝΟ» ΕΣΡ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ


Δεν είναι εύκολο να τα βγάλεις πέρα με το ΕΣΡ. Ένα, ακόμα, κατά την προσωπική μου γνώμη,  αχρείαστο όργανο με αρμοδιότητες πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που του αρμόζουν. Μεγάλη κουβέντα όμως αυτή για να την κάνουμε τώρα, για το πόσο μεγάλη κωμωδία (ή πληγή) είναι οι Ανεξάρτητες Αρχές.



Λοιπόν, πέραν του προστίμου που καταλογίστηκε στον Γιώργο Τράγκα και τον «Real 97,8» αυτό που είναι ακόμα πιο αξιοπερίεργο (δεν το λέω «ύποπτο», προσοχή) είναι η εμμονή του ΕΣΡ στην ποινή που έχει επιβάλλει στον «Best 92,6» για οριστικό κλείσιμο του σταθμού! Αφορμή, όσα έλεγε ο Γρηγόρης Ψαριανός on air, τότε που ακόμα (ο Ψαριανός) δεν είχε γίνει ο... «κωλοτούμπας της Αριστεράς» - δεν διαθέτουν μόνο τα τρία κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ τους «κωλοτούμπες» τους, υπάρχουν δυστυχώς και στην Αριστερά, ειδικά στη Δημοκρατική Αριστερά. 


Δεν είναι μόνο η πρωτοφανής, χωρίς αμφιβολία, απόφαση για λουκέτο σε ένα ραδιόφωνο, μου κάνει εντύπωση η (τρόπον τινά) εμμονή του ΕΣΡ να την υποστηρίζει ακόμα και τώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Εμμονή, βέβαια, που δικαιολογείται -προφανώς- υπηρεσιακώς. Η νομιμότητα πάνω απ' όλα, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Λες και έτσι προσπαθεί το ΕΣΡ να δημιουργήσει δεδικασμένο, να νομιμοποιήσει (τρόπον τινά) την ποινή του κλεισίματος. Ο ραδιοσταθμός προσέφυγε στο ΣτΕ, όχι για την ουσία της υπόθεσης (τι είπε ο κωλοτούμπας και τι δεν είπε) αλλά επειδή δεν τηρήθηκε στην διαδικασία η αναλογικότητα. Τι να κάνει και αυτός, έπρεπε να βγάλει μία άκρη, αναζητά λύση μέσα από διάφορες νομικές οδούς διαφυγής. Ούτε η αμερικάνικη δικαιοσύνη να ήταν που συνέλαβε τον Αλ Καπόνε για... φοροδιαφυγή. 


Τι σημαίνει «αναλογικότητα»; Δεν μπορείς να επιβάλλεις οριστικό κλείσιμο σε ένα ραδιόφωνο αν δεν έχεις κάνει κατά πρώτον μία σύσταση και δεν (του) έχεις καταλογίσει, κατά δεύτερον, κάποιο πρόστιμο. 
Ως τώρα έχουμε δύο αναβολές στην εκδίκαση. Η τελευταία, μόλις τον Ιανουάριο, έναν μήνα πριν (αναβλήθηκε για Μάιο). Την αναβολή τη ζήτησε ο εισηγητής της υπόθεσης, ένα δηλαδή από τα 34 μέλη του συμβουλίου. Προφανώς ήθελε να μελετήσει το ζήτημα πιο ενδελεχώς. Μακάρι να επικρατήσει η λογική!
Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος- http://www.e-tetradio.gr
ΠΡΕΖΑ TV
23-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: