Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2012

ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ…ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΓΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΟΠΛΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ…


Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν λαμβάνουν άμεση βοήθεια από τις πακιστανικές υπηρεσίες ασφαλείας, αναφέρει μυστική έκθεση του ΝΑΤΟ που επικαλείται το BBC. 
Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει χιλιάδες ανακρίσεις, ισχυρίζεται ότι οι Ταλιμπάν αψηφούν τις επιθέσεις και έχουν μεγάλη στήριξη από το λαό του Αφγανιστάν.



Όπως αναφέρει το BBC, η έκθεση αυτή είναι «επίπονη» για τη διεθνή κοινότητα και για την αφγανική κυβέρνηση.


Η έκθεση αφήνει να εννοηθεί ότι το Πακιστάν γνωρίζει πού βρίσκονται ανώτερα στελέχη των Ταλιμπάν. 


«Η εκμετάλλευση της ανώτερης ηγεσίας των Ταλιμπάν από το Πακιστάν συνεχίζεται αμείωτη» αναφέρει η έκθεση, η οποία σε κάποιο σημείο της αναφέρει τη δήλωση ενός κρατούμενου της Αλ Κάιντα: «Το Πακιστάν γνωρίζει τα πάντα. Ελέγχει τα πάντα. Δεν μπορώ να βρίσω ένα δέντρο στο Κουνάρ χωρίς να το μάθουν» είπε.


«Οι Ταλιμπάν δεν είναι Ισλάμ. Οι Ταλιμπάν είναι Ισλαμαμπάντ» πρόσθεσε.


Αναλυτής του BBC σημειώνει ότι οι Ταλιμπάν φαίνεται πως αισθάνονται «παγιδευμένοι» από τον έλεγχο της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν (ISI) και φοβούνται πως δεν θα καταφέρουν ποτέ να ξεφύγουν από τον έλεγχό της.


«Μας απασχολούν εδώ και καιρό οι δεσμοί ανάμεσα στο ISI (την υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν) και ορισμένα εξτρεμιστικά δίκτυα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου, πλοίαρχος Τζον Κίρμπι, λέγοντας ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν έχει δει ακόμα την έκθεση.


Τις κατηγορίες απέρριψε το Πακιστάν, αποκαλώντας τες «επιπόλαιες». «Έχουμε δεσμευτεί να μην εμπλεκόμαστε στα εσωτερικά του Αφγανιστάν» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters Πακιστανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: