Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2012

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΖΗΤΕΙ Ο Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΤΑΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ...ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.
Παράταση της θητείας τη κυβέρνησης ζήτησε εκ νέου ο υπουργός Περιβάλλοντος και τέως υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωντασταντίνου.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit δηλώνει ότι «θα ήταν καλό, αν δινόταν περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Ο κόσμος πρέπει να νιώσει ότι κάτι αλλάζει». 



«Πλησιάζουμε τα όριά μας. Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να υποστούν μείωση μισθών 30-40%. Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν πάρει δάνεια, τα οποία δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν» τονίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου.


Ο ίδιος απορρίπτει τις εισηγήσεις περί «παραδείγματος της Αργεντινής». Σε σχετική ερώτηση, εξηγεί ότι, σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας και εξόδου από την ευρωζώνη, θα υπήρχαν ουρές στις τράπεζες, ο στρατός και η αστυνομία θα έπρεπε να παρέμβουν, δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τα προϊόντα εισαγωγής, όπως τα καύσιμα και τα φάρμακα και θα ξεσπούσε χάος. «Μια χρεοκοπία, δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ελλάδας ούτε της Ευρώπης. Υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση της γερμανικής κυβέρνησης, αν εμείς κάνουμε αυτό που μας αναλογεί» επισημαίνει.


Σε ό,τι δε αφορά την απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει λόγο για μια απόφαση, η οποία καθιστά δυνατό ένα νέο ξεκίνημα και διασφαλίζει τη χρηματοδότησή μας. 


Τέλος, αναφέρεται στις επιτυχίες της Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια. «Θα επιθυμούσα, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού να έβρισκαν μεγαλύτερη αναγνώριση. Κάποιοι παρατηρητές δεν αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο είναι ναμεταρρυθμίσεις μια χώρα τελείως. Και αυτό κάνουμε. Μεταρρυθμίζουμε τα πάντα. Το φορολογικό σύστημα, το συνταξιοδοτικό, την αγορά εργασίας» τόνισε.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
23-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: