Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2012

ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ PSI ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ;;;;

Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι τα μέτρα θα έπρεπε να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου για να «ξεκλειδώσει» το PSI. Πιθανή η ψηφοφορία και το Σαββατοκύριακο. Σενάριο για ψήφιση πρώτα του PSI
Παρότι το μείζον θέμα, αυτό της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για τα «προαπαιτούμενα βήματα» με στόχο την παραμονή στο ευρώ, κυριαρχεί εν αναμονή του «φινάλε», αντιφάσεις και συγχύσεις συμβάλλουν αρνητικά στο πολυδαίδαλο παζλ για το περιεχόμενο των νόμων που πρέπει να ψηφίσουν οι βουλευτές των τριών κομμάτων... χθες.

Το σίγουρο είναι ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ αναμένουν το οριστικό κείμενο για να αποφασίσουν σχετικά με τη στάση τους, αν και το δίλημμα αφήνει ελάχιστα περιθώρια για την επιλογή τους.
Μέχρι τις 13 Φλεβάρη έλεγε ο «χάρτης» αρχικά θα έπρεπε να έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή τα προαπαιτούμενα για να «ξεκλειδώσει» η διαδικασία για το PSI και για να αρχίσει ο νέος κύκλος διαβούλευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο πρόγραμμα.
Πέραν της στάσης των αρχηγών, αυτή των βουλευτών είναι επίσης καθοριστική.
Πολλές παράμετροι
Με το Eurogroup να αλλάζει χρόνο συνεδρίασης και με τις διαβουλεύσεις με την τρόικα να αφήνουν ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα (αν και η γερμανική Βουλή προγραμματίζει ψηφοφορία ειδικά για το ελληνικό ζήτημα, καθώς την επόμενη εβδομάδα είναι κανονικά κλειστή) το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ενώπιον πολλών και σύνθετων παραμέτρων. Κατά πληροφορίες η ελληνική Βουλή μπορεί να είναι «ζωντανή» αυτό το Σαββατοκύριακο για να ψηφιστεί νόμος, ο οποίος θα έχει κατατεθεί -προφανώς με τη μορφή του κατεπείγοντος- λίγες... ώρες πριν.
Οι ρήτρες
Η αντίφαση αφορά στις πληροφορίες. Η τελευταία λέει ότι μέχρι την Κυριακή ίσως χρειαστεί να ψηφιστεί μόνο η διαδικασία του PSI, για τα CACS (ρήτρες συλλογικής δράσης), οι αποφάσεις για τις μετοχές των Τραπεζών και οι γενικές αρχές για το μνημόνιο.
Ειδικά για τα CACS, έχει ενδιαφέρον η δήλωση που είχε κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις 13 Ιανουαρίου σχετικά με το ενδεχόμενο νομοθετικής διάταξης, που θα επιβάλει ρήτρες συλλογικής δράσης (CACS): «Δεν υπάρχει απόφαση για το αν και πότε θα κατατεθεί νόμος που θα υποχρέωνε τους πιστωτές σε ανταλλαγή ομολόγων».
Στην κυβέρνηση ωστόσο, επιμένουν ότι τα νέα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν το συντομότερο δυνατό για να κυλήσει ομαλά η διαδικασία για τη νέα δανειακή σύμβαση και απορρίπτουν το ενδεχόμενο να παραταθεί ο χρόνος πολύ αργότερα από τα μέσα Φλεβάρη.
Να σημειωθεί τέλος ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν αποκλείεται να τεθεί το θέμα παράτασης της θητείας της κυβέρνησης, κάτι που έχουν ήδη προτείνει με συγκεκριμένο σκεπτικό οι κ. Παπανδρέου και Καρατζαφέρης.
Και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες; Στο ΠΑΣΟΚ η εικόνα της κινούμενης άμμου αποτελεί την πραγματική απεικόνιση της κατάστασης, καθώς αρκετοί βουλευτές δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το χ ή ψ μέτρο αν και στις κατ' ιδίαν κουβέντες κάποιοι «βενιζελικοί» βάζουν νερό στο κρασί τους...
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
8-2-2012

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ιδρωνει το αυτι τους ειναι βοιδομοσχαρα.

я είπε...

Ξερουν οτι ο σοφος λαος θα τους ξαναστειλει στην βουλη,δεν ανησυχουν.

Ανώνυμος είπε...

XRYSH AYGH! H MONH LYSH

Ανώνυμος είπε...

Τριγυρνουν στα καναλια κ το πεζουν τσαμπουκαδες, αλλα την ωρα της ψηφοφοριας μπαινουν ολοι στο μαντρι!
μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΑ ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΟΤΕΣ. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΥΠΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΑΝΕ ΜΟΣΧΟΣΑΠΟΥΝΑ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.