Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2012

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΒΑΣΙΚΟ «ΑΓΚΑΘΙ»


Το πακέτο των εργασιακών σχέσεων παραμένει το βασικό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, όπως προκύπτει μετά την εξάωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την τρόικα, τον Πρωθυπουργό, τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.



Οι εκπρόσωποι της τρόικας παραμένουν ανυποχώρητοι στην απαίτηση για ριζικές ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα (κατώτατος και 13ος- 14ος μισθός, κλαδικές συμβάσεις- μετενέργεια) και έγκειται στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, που μετέχουν στην κυβέρνηση, το ύψος των αλλαγών που θα γίνουν αποδεκτές. Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα με άμεση εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, κατεβλήθη προσπάθεια να βγουν κάποια πράγματα από το τραπέζι αλλά πρέπει το πακέτο που θα μείνει εν τέλει να το θεωρήσουν ικανοποιητικό.


Στη σημερινή σύσκεψη οι πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν όλο το πακέτο, εργασιακά, δημοσιονομικά, χρηματοοικονομικά, ενώ πριν από τη συνάντηση μπορεί να γίνει εκ νέου συνάντηση με την τρόικα αν χρειαστεί.


Στη σύσκεψη θα είναι παρών και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να τους ενημερώσει για θέματα που χειρίστηκε ο ίδιος και το επιτελείο του στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: