Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2012

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΕΚ


Κατάληψη στα γραφεία του ΟΕΚ στην οδό Πατησίων πραματοποιούν εργαζόμενοι στον Οργανισμό, αντιδρώντας στην κατάργησή του, μέτρο που προβλέπεται -μαζί με την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας- στο νέο μνημόνιο.
Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως μένουν «στον αέρα» τα υπό εξέλιξη κατασκευαστικά προγράμματα του Οργανισμού και περνούν σε κατάσταση εκκρεμότητας η καταβολή επιδότησης επιτοκίου για δάνεια που χορηγήθηκαν από τις τράπεζες.



Την ανάγκη διατήρησης των στοιχειωδών κοινωνικών παροχών με 27% φτωχούς υπογράμμισε ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα, σταθερό προσηλωμένο «το στόχο της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και του κοινωνικού Κράτους, διαπραγματεύεται με επιχειρήματα».


«Ο αγώνας είναι δύσκολος. Η προσπάθεια, όμως, συνεχής και άοκνη», παρατήρησε ο κ. Νικολόπουλος.


Τον ΟΕΚ επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποιος σε ομιλία του προς τους εργαζομένους ανέφερε ότι «συντελείται ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου».


Είπε ακόμη ότι θα ήθελε να βρεθεί έστω ένας «απ' αυτούς τους επαΐοντες που βγαίνουν στα ΜΜΕ και μας λένε ότι αυτές οι αποφάσεις που πάρθηκαν προχθές [...] μας βγάζουν από την κρίση» και να του εξηγήσει ποιο είναι το όφελος της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας από την κατάργηση του ΟΕΚ.


«Να μας εξηγήσει έστω με ποια μελέτη σκοπιμότητας προχωρά σ΄αυτό το έγκλημα. Κανείς όμως δεν θα βρεθεί, γιατί Σαμαράς και Παπανδρέου έβαλαν την υπογραφή τους στο μεγαλύτερο σκάνδαλο, γιατί στόχος είναι η αξιοποίηση από τρίτους, όχι από το δημόσιο, του περιουσιακού καθεστώτος του ΟΕΚ», πρόσθεσε.


Επιπλέον, χαρακτήρισε «ακατανόητη» την απόφαση να κλείσει ο ΟΕΚ εφόσον, όπως είπε, οι δαπάνες του δεν καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από τις εισφορές των εργαζομένων και επιτέθηκε στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, τον οποίο αποκάλεσε «υπουργό ανεργίας και κοινωνικής διάλυσης».
ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: