Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2012

ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΛΟΥΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ


Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, κάλεσε τους Αφγανούς να μην «καταφεύγουν στη βία» για το κάψιμο του Κορανίου σε αμερικανική βάση κοντά στην Καμπούλ. 
«Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πρέπει να χρησιμοποιούν βία και να πρέπει να προστατεύσουν τις ζωές των πολιτών και την ιδιοκτησία» ανέφερε.Οι Ταλιμπάν κάλεσαν τους πολίτες να πλήξουν ξένες στρατιωτικές βάσεις και να σκοτώσουν δυτικούς πολίτες, ως αντίποινα για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου.



«Οι θαρραλέοι μας πολίτες πρέπει να πλήξουν στρατιωτικές βάσεις των δυνάμεων επιδρομής, τα στρατιωτικά τους οχήματα και τις βάσεις επιδρομής» ανέφερε ανακοίνωση των Ταλιμπάν.


«Πρέπει να τους σκοτώσουν (τους δυτικούς), να τους δείρουν και να τους συλλάβουν, προκειμένου να τους δώσουν ένα μάθημα, για να μην τολμήσουν ποτέ ξανά να βεβηλώσουν το ιερό Κοράνι» ανέφερε η ανακοίνωση.


Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε αντι-αμερικανικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα. Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν μετά από πληροφορίες ότι στρατιώτες του ΝΑΤΟ έκαψαν το Κοράνι.


Το ΝΑΤΟ ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί έρευνα για το συμβάν.


Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα «Θάνατος στην Αμερική» και πέταξαν πέτρες στο Camp Phoenix, την αμερικανική βάση στην Καμπούλ.


Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στη διάρκεια των διαδηλώσεων στην αφγανική πρωτεύουσα, ένας στην ανατολική πόλη Τζαλαλαμπάντ και τουλάχιστον τέσσερις στην επαρχεία Παρουάν. Ένας ακόμα θάνατος καταγράφηκε στην ανατολική επαρχία Λόγκαρ.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
23-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: