Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2012

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ


ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΩΣ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΦΤΩΧΕΙΑ...ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕΙ...ΑΠΛΑ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ...ΑΒΑΝΤΑΡΟΝΤΣ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, εμπλοκές, ασφυκτικές πιέσεις και αναβολές της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, εντός της ημέρας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διεργασία για το μίνι Μνημόνιο, που αποτελείται από σειρά επώδυνων μέτρων. 



Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένουν το τελικό κείμενο - αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα που διήρκεσαν έως αργά το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να προσέλθουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχοντας ξεκάθαρη εικόνα για το σύνολο των μέτρων. 


Το πιθανότερο είναι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, καθώς το πρωί αναμένεται να φθάσει στα γραφεία τους το 15σέλιδο προσχέδιο του μίνι Μνημονίου, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά και τις τελευταίες διαπραγματεύσεις.


Οι πολιτικοί αρχηγοί χρειάζονται κάποιο χρόνο για να το μελετήσουν, ώστε προσερχόμενοι στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό να έχουν αποκρυσταλώσει την απάντηση που θα δώσουν.


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, νωρίτερα οι αρχηγοί ενδέχεται να έχουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με την τρόικα, μετά από αίτημα των εκπροσώπων των δανειστών.


Εφόσον υπάρξει η τελική έγκριση της συμφωνίας από τους πολιτικούς αρχηγούς, το κείμενο αναμένεται να εγκριθεί από τη Βουλή σε ειδική συνεδρίαση την Κυριακή, προκειμένου τη Δευτέρα να εκδοθεί η προκήρυξη ενδιαφέροντος προς τους ομολογιούχους για τη συμμετοχή τους στο PSI.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη και εν συνεχεία θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος.


Το πιθανότερο είναι ότι το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση θα έχει ένα και μόνο άρθρο, με σκοπό να αποφευχθούν οι διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.


Το μίνι Μνημόνιο θα συζητηθεί με διαδικασίες εξπρές στην επιτροπή Οικονομικών και εν συνεχεία θα πάει στην Ολομέλεια, με την κρίσιμη ψηφοφορία να διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής.


Εν τω μεταξύ, εντός των επόμενων 24ώρων αναμένεται να συνεδριάσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενημερώσουν οι πολιτικοί αρχηγοί τους βουλευτές τους για τα μέτρα και να εξηγήσουν τη στάση που θα τηρήσουν κατά την ψήφιση του πακέτου στη Βουλή.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
8-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: