Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2012

ΝΕΕΣ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ


Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν στη διάρκεια νέων αντι-αμερικανικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Καμπούλ και την Τζαλαλαμπάντ, ως αντίδραση για το κάψιμο του Κορανίου από στρατιώτες του ΝΑΤΟ.
Γιατρός στη Τζαλαλαμπάντ είπε στο BBC ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και δέκα τραυματίστηκαν.



Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην Καμπούλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 10 που διαδήλωναν έξω από την αμερικανική βάση του Μπάγκραμ.


Οι διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα «Θάνατος στην Αμερική», διέσπασαν τις γραμμές των αστυνομικών και έσπασαν παράθυρα αυτοκινήτων και καταστημάτων. 


Εν τω μεταξύ, η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ ανακοίνωσε ότι έκλεισε τις πόρτες της (έτσι ώστε να μην μπορεί να μπει ή να βγει κανείς) και ανέστειλε όλα τα ταξίδια. «Να είστε όλοι ασφαλείς εκεί έξω» ανέφερε ο λογαριασμός της πρεσβείας στο Twitter.


Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Τζαλαλαμπάντ


Ο Αμερικανός διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Τζον Ρ.Άλεν εξέφρασε «την ειλικρινή συγγνώμη του» για οποιονδήποτε μπορεί να προσβλήθηκε από αυτές τις πράξεις και ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα.


Συγγνώμη ζήτησε και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λέον Πανέτα, ο οποίος τόνισε ότι «αποδοκιμάζει αυτή τη συμπεριφορά με τον εντονότερο δυνατό τρόπο».


Δύο ανώτεροι Αφγανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο BBC ότι κατασχέθηκε θρησκευτικό υλικό από κρατούμενους Ταλιμπάν, επειδή Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούσαν ότι το υλικό χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή μυστικών μηνυμάτων.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνέχεια αντίτυπα του Κορανίου κάηκαν από στρατιώτες του ΝΑΤΟ.


Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν και την Τρίτη έξω από τη βάση στο Μπάγκραμ, φωνάζοντας συνθήματα.


Πέρυσι τον Απρίλιο τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και 18 τραυματίστηκαν σε διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν κατά της καύσης του Κορανίου στις ΗΠΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στα αρχιδια μας για την παιδεραστική θρησκεία γαμώ τον μωχαμετί σας & και τον παιδεραστή θεό σας....

Ανώνυμος είπε...

12.05 αντε ψοφα σκατοφασιστα

Ανώνυμος είπε...

@12:57 Οθωμανικό σκουλίκη μια ζωή θα ζείς με τα γονατα λυγισμένα & το κούτελό στο πάτωμα.......