Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2012

ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΜΣ


Οι διαπραγματεύσεις για την απομάκρυνση των ξένων δημοσιογράφων που έχουν εγκλωβιστεί στη συνοικία Μπάμα Αμρ της πόλης Χομς απέτυχαν, ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός.
Αν και τρεις Σύροι τραυματίες μεταφέρθηκαν εκτός της Χομς με ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού, οι δύο τραυματισμένοι ξένοι ρεπόρτερ παραμένουν στην περιοχή.



Ασθενοφόρα της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου έφτασαν στη συνοικία Μπάμπα Αμρ. Επειδή, όμως, η Γαλλίδα δημοσιογράφος, Εντίθ Μπουβιέ δεν μπορούσε να επιβιβαστεί, οι υπόλοιποι που επρόκειτο να απεγκλωβιστούν έμειναν μαζί της, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.


Εκπρόσωποι της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου βρίσκονται μέσα στο Μπάμπα Αμρ, όπως έγινε γνωστό από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη. 


«Στόχος τους είναι να προσφέρουν βοήθεια και να απομακρύνουν όσους πρέπει να μεταφερθούν» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής, Χισάμ Χάσαν. 


Οι εθελοντές έχουν μαζί τους ιατρικό εξοπλισμό για να μπορέσουν να φροντίσουν τους τραυματίες.


Τη Δευτέρα οι συριακές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέες επιθέσεις σε αρκετές πόλεις της Συρίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.


Οι Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού (LCC) ανέφεραν ότι συνολικά 125 άτομα σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, πολλοί από αυτούς στη Χομς.


Από την πλευρά τους, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν νέο γύρο κυρώσεων εναντίον της Συρίας.


Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων κυβερνητικών αξιωματούχων, κυρώσεις κατά της κεντρικής τράπεζας της χώρας, απαγόρευση πώλησης χρυσού, διαμαντιών και πολύτιμων μετάλλων, καθώς και απαγόρευση εμπορικών πτήσεων από την ΕΕ προς την Συρία.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρεζα για τους Χριστιανους στην χομς
ακουσες κατι?
Η εδω τσιμουδια γιατι το απαγορευουν τα αφεντικα....?