Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2012

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Σε τρεις 24ώρες απεργιακές προειδοποιητικές απεργίες στις 1,2 και 3 Φεβρουαρίου καθώς και στην κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων προχωρούν τα μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Ιωαννίνων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μάλιστα τονίζουν πως «Πρέπει να γίνει κατανοητό από την πολιτική ηγεσία αλλά και από το σύνολο του κοινοβουλίου ότι τα καταστήματα κράτησης στα οποία έχουμε την τιμή να εργαζόμαστε δεν είναι μια οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία αλλά συνδέεται άμεσα με τη δημόσια ασφάλεια. Ως εκ τούτου, εμείς οι υπάλληλοι που εργαζόμαστε σε αυτά δεν ανεχόμαστε να μας κατατάσσει κανένας και για κανένα λόγο και κυρίως «στο όνομα της Τρόικας» στο ίδιο οικονομικό επίπεδο με υπαλλήλους γραφείου άλλων υπηρεσιών του δημοσίου».


Σύμφωνα με τις καταγγελίες των υπαλλήλων στις φυλακές Ιωαννίνων, διακόσιοι εξήντα τρόφιμοι, διαφορετικών εθνικοτήτων που εκτίουν ποινές κάθειρξης για εντελώς διαφορετικά αδικήματα στοιβάζονται κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες. Σε χώρους που προορίζονταν για τη φιλοξενία εκατό ατόμων.ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: