Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2012

ΔΙΑΡΡΟΗ ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙ- ΜΑΔΕΝ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Περίπου 8,5 τόνους ραδιενεργών υδάτων «έφτυσαν» οι παγωμένοι αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, καθώς ο διαχειριστής του δεν κατάφερε να επιτύχει τη σωστή τους προετοιμασία για το χειμώνα, χάρη στην οποία θα πάγωνε το νερό που υπήρχε μέσα τους. 
Η ¬TEPCO ισχυρίζεται πως δεν τίθεται θέμα έκλυσης ραδιενεργών στοιχείων μια που τα νερά έφτασαν από κοντινό φράγμα. Όμως, η εταιρεία παραδέχτηκε πως, ίσως, μέρος της ποσότητας νερού να είναι ραδιενεργό. Πάντως, υποστηρίζουν ότι, προς το παρόν δεν έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα.



Σε μία προσπάθεια να αποφύγει τέτοια ατυχήματα, η TEPCO είχε προχωρήσει σε αντικατάσταση των παλαιών αγωγών με νέους και πράγματι, είχε καταφέρει να αποφύγει τις διαρροές.


Όμως, το κακό είναι ότι πολλοί από τους παλιούς αγωγούς, βρίσκονται εκτεθειμένοι στα φυσικά φαινόμενα για πολλά χιλιόμετρα, και δεν επιδέχονται «μπαλωμάτων», ούτε είναι εύκολη η αντικατάστασή τους, αναφέρει χαρακτηριστικά το Russia Today (RT).


Η περιοχή παραμένει, μετά τον καταστροφικό σεισμό και το σαρωτικό τσουνάμι, ερημωμένη, ενώ οι αρχές δεν παύουν να είναι σε επιφυλακή για καταστάσεις όπως αυτή, της διαρροής.
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: