Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2012

DIE ZEIT: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ…ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ…


Την κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα περιγράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Ανοικοδόμηση νότος», περιγράφει πως δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα την συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και αυτή των χιλιάδων ανέργων και ανθρώπων που γονατίζουν από τα νέα μέτρα.
Στα σχόλιά του το άρθρο ζητά «λίγη αναγνώριση για την Ελλάδα», και αναφέρει πως από την μία η χώρα μας μείωσε δραστικά το Έλλειμμά της, από την άλλη όμως αυτό είχε σαν συνέπεια η αγορά να γεμίσει με ανέργους.



Το άρθρο ξεκινά με μία επισήμανση, περιγράφοντας πως ενώ στην Γερμανία ακούει κανείς πολλούς πολιτικούς να συζητούν πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα νόημα να σωθεί, όμως από την άλλη όμως οι διαπραγματεύσεις για τα προγράμματα βοήθειας είναι συνεχείς. «Τότε όμως προς τι όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις και το νέο πρόγραμμα βοήθειας», διερωτάται η Zeit;


Και η εφημερίδα συνεχίζει: «...βλέπουμε αυτή την εποχή από την Αθήνα μόνο τις εικόνες εκείνων που με εμπρησμούς και πέτρες επιτείνουν τη δυστυχία της χώρας. Σπίτια που καίγονται, κουκουλοφόροι, αστυνομικοί βαριά οπλισμένοι – μερικές φορές θυμίζει εμφύλιο. Τους άλλους Έλληνες όμως που καθαρίζουν και σηκώνουν το βάρος, δεν τους βλέπει κανείς. Μόνο λίγες εικόνες υπάρχουν από αυτούς που γονατίζουν από το βάρος. Αυτοί που δεν έχουν πια δουλειά, που δεν έχουν λεφτά για το γιατρό, που δεν έχουν στέγη».


Στην συνέχεια υπογραμμίζεται:


«Δεν τίθεται ζήτημα, χρήματα, πολλά χρήματα απαιτούνται για την Ελλάδα. Ωστόσο οι Έλληνες, όπως περιμένουν την επόμενη δόση, περιμένουν και λίγα λόγια αναγνώρισης. Και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό: καμία άλλη χώρα δεν κατάφερε να μειώσει τόσο δραστικά το έλλειμμά της σε τόσο σύντομο διάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Χαμηλότεροι μισθοί, χαμηλότερες συντάξεις, περισσότεροι άνεργοι. Και οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι καλύτεροι. Χωρίς ελπίδα δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση. Από πού όμως θα έρθει, όταν υπάρχουν αυτές οι χλευαστικές παρατηρήσεις των άλλων;».
http://www.iefimerida.gr/news/38239/die-zeit-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CE%BC%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF
ΠΡΕΖΑ  TV
23-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: