Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ E-SHOP.GR


Είμαστε μερικοί από τους απλήρωτους εργαζόμενους του «ομίλου» eshop.gr (ηλεκτρονικά καταστήματα και η μεταφορική του).
Δεν είναι όλοι απλήρωτοι βέβαια γιατί κάποιοι πληρώνονται για να τραβάνε τα λουριά στους απλήρωτους και να κρατάνε την κατάσταση υπό έλεγχο.
Έλεγχο που θα τους ξεφεύγει σε λίγες μέρες...
Η κατάσταση δεν πάει πραγματικά άλλο. Συνέχεια υποσχέσεις, υποσχέσεις και τελικά μένουμε με την υπόσχεση.

Αυτή τη φορά έχουν φτάσει να λένε ότι από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις μισθοδοσίες και θα αρχίσουν να κλείνουν και τις παλιές οφειλές που σε πολλούς φτάνουν και τους 5 μήνες.
Η ώρα πλησιάζει. Μετράμε μέρες για τον Μάρτιο.
Μακάρι βέβαια, αλλά δύσκολα το πιστεύουμε πλέον. Πολλά τα ψέματα μέχρι τώρα.
Μάρτιο είναι να γίνει το δικαστήριο για το 99 που όπως το βλέπουμε δεν θα μπει, οποίος δει τους ισολογισμούς....θα καταλάβει.
Λογικά θα πάνε για αναβολή (σχεδόν σίγουρο). Τους συμφέρει καλύτερα να γίνει το νέο δικαστήριο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη ώστε να απολαμβάνουν μέχρι τότε την «ασυλία» που τους δίνει το 99 πριν την εκδίκαση.
Βάζουμε και 1-2 μήνες για την απόφαση του δικαστηρίου.φτάνουμε τον Δεκέμβριο.
Έρχεται και η εργασία εκ περιτροπής (νέα μόδα) κάπου στον Μάρτιο και για 9 σχεδόν μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο.
Όποιος βάλει κάτω τα νούμερα, βλέπει!
Ακόμη και να καταφέρουν να μπούνε, το 99 θεωρεί τους εργαζόμενους ΠΙΣΤΩΤΕΣ, οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει με τα κουρέματα των οφειλών τους.
Εδώ και 3 και παραπάνω μήνες, υπάρχουν αντιδράσεις μεμονωμένες από εργαζόμενους και κάποιοι τόλμησαν και έκαναν διάφορες κινήσεις (πχ επιθεώρηση εργασίας - δικαστήρια - επίσχεση).
Το μεμονωμένα πλέον πέθανε... συλλογικά θα γίνει η επόμενη κίνηση.
Πως θα φαινόταν να κλείσουν μερικά καταστήματα πανελλαδικά για μερικές ημέρες;;
Οι οφειλές στις μισθοδοσίες είναι πολλές και φτάνουν πάνω από το 1 εκατομμύριο ?.
Οφειλές υπάρχουν και στα ενοίκια των καταστημάτων που φτάνουν τα 350.000 ? περίπου.
Οι εξώσεις άρχισαν εδώ και μήνες από κάποιους ιδιοκτήτες.
Δηλαδή δώσαμε ένα άτοκο δάνειο στην εταιρία, άσχετα αν οι δικές μας οφειλές στις τράπεζες  είναι σε καθυστέρηση.


Η υπομονή υπήρχε αλλά εξαντλήθηκε με την κοροϊδία κάποιων.
Συνεχίζεται σύντομα...


ΠΡΕΖΑ TV
9-2-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε φιλε δυστυχως ειναι μια πονεμενη ιστορια που καθε μερα απο δω και περα θα επαναλαμανεται ολο και συχνοτερα.να παρακαλατε να μην περασει η αιτηση υπαγωγης της εταιρειας στο 99 γιατι κοινως εσεις οι εργαζομενοι την που....τε,για τα επομενα 2-4 χρονια,η μονη λυση εκτος της δικαστικης ειναι η σκληρη πιεση στην εργοδοσια για αμεση καταβολη δεδουλευμενων,μην του αφηνεται ο καιρος περναει γρηγορα,και τα λεφτα τελειωνουν γρηγοροτερα.δεν τα λεω τυχαια ολα αυτα μιας και ειμαι παθων της κατασκευαστικης ''εδραση ψαλλιδας ατε''που μου οφειλει 18 μηνες δεδουλευμενων και αλλα τοσα αποζημιωση που δεν μου καταβαλλει γιατι δεν κανει απολυσεις,ελπιζει δε ο εργοδοτης οτι θα την σκαπουλαρει με τερτιπια τυπου αρθ.99 κλπ,δεν ξερει ομως οτι πρωτα θα πεθανει αυτος και ολο του το σοι καο μετα θα μπει στο 99.

Ανώνυμος είπε...

επισχεση εργασιας η μονη λυση, συμβουλευτειτε εργατολογους και κλειστε τα μαγαζια μια εβδομαδα..αλλιως ειστε καλα βολεμενοι κ ξεβολευτηκαν καποιοι λιγακι και φωναζουν μεσω διαδυκτιου..Σα τους κλασσικους καναπεδατους ελληνες που κανουν επανασταση απο το facebook ΟΡΜΑΤΕ ΠΡΙΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΙΑ ΟΥΤΕ ΛΕΦΤΑ