Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2012

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP


Στην τελική ευθεία είναι οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν το Eurogroup το βράδυ της Δευτέρας να ανάψει το πράσινο φως για την έγκριση του νέου δανείου και την έναρξη της διαδικασίας για το PSI.  
Την Κυριακή συνεδρίασε στις Βρυξέλλες η προπαρασκευαστική των υπουργικών συνόδων ομάδα εργασίας του Συμβουλίου (Euro Working Group), με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του Γ. Ζανιά. 



Διπλωματικές πηγές ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε πρόοδος προς την κατεύθυνση της επίτευξης συνολικής συμφωνίας, ορισμένα θέματα παραμένουν ανοικτά, όπως αυτό των μέτρων για τη μείωση του ελληνικού χρέους εκτός του ιδιωτικού τομέα.


Ορισμένες κυβερνήσεις εμφανίσθηκαν και χθες απρόθυμες να συνδράμουν περαιτέρω την Ελλάδα.


Η συνολική εικόνα των διαπραγματεύσεων, που θα συνεχισθούν και σήμερα, ήταν το βασικό θέμα της σύσκεψης που είχαν ως αργά το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.


Δεν αποκλείεται, αν κριθεί απαραίτητο και ανάλογα με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, οι κ.κ. Παπαδήμους και Βενιζέλος να συναντηθούν με τους κ.κ. Νταλάρα και Λεμιέρ του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF).


Το πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα του Μνημονίου 2 πιθανώς θα κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη. 
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
20-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: