Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2012

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠO ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


--ΓΙΑΤΙ ΚΑΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΡΕ ΓΑΜΩΣΤΑΥΡΟΙ;;;;ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΛΥΓΊΣΟΥΜΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΓΕ---
ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ...ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΙΓΕ ΕΝΑΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ...
Με το φως της ημέρας, η εικόνα της καταστροφής στην Αθήνα αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο. Δεκάδες κτίρια καταστράφηκαν μερικώς ή ολοσχερώς από τις φωτιές, υποκαταστήματα τραπεζών υπέστησαν φθορές, πλιάτσικο έγινε σε εμπορικά καταστήματα και βιβλιοπωλεία. 



Τα πυροσβεστικά οχήματα παραμένουν στο κέντρο της πόλης το πρωί της Δευτέρας για κάθε ενδεχόμενο. Όλο το βράδυ, τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων προσπαθούσαν να καθαρίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Σύμφωνα με τα στοιχεία από την αστυνομία και την πυροσβεστική, οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε περίπου 47 κτίρια. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δεκάδες πολίτες και αστυνομικοί, ενώ πραγματοποιήθηκαν 67 συλλήψεις.


Μια από τις μεγαλύτερες απώλειες για την Αθήνα είναι το νεοκλασσικό κτίριο στη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρ.Λαδά, που στέγαζε τον κινηματογράφο Αττικόν. Το κτίριο, που καιγόταν επί ώρες, χωρίς να μπορεί η πυροσβεστική να παρέμβει, κάηκε ολοσχερώς και κατέρρευσε η στέγη του.Εικόνα ολοσχερούς καταστροφής στη Στοά Πεζματζόγλου, όπου το κτίριο πάνω από τη στοά ακόμη κι αυτήν την ώρα καπνίζει. 


Επιπλέον, δεκάδες έμποροι είδαν τις περιουσίες τους κατεστραμμένες και λεηλατημένες. 


Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο Mega ότι αυτά που έζησε η πόλη είναι αντίστοιχα με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008. «Δυστυχώς ξαναζούμε τα ίδια· πρέπει, όμως, να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτά που έγιναν δεν θα κάμψουν το ηθικό των κατοίκων της πόλης».


Όσον αφορά στους καταστηματάρχες, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και πως «ο δήμος Αθηναίων, παρά το γεγονός ότι οικονομικά αιμορραγεί, θα στηρίξει όπως μπορεί τους εμπόρους».


Σε οργανωμένο σχέδιο απέδωσε τις καταστροφές ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Αθ.Κοκκαλάκης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας. Ερωτηθείς σχετικά, αρνήθηκε ότι υπήρχαν πληροφορίες από τις προηγούμενες ημέρες για αυτόν το σχεδιασμό.


Σε ερώτηση εάν είναι ικανοποιημένη η ΕΛ.ΑΣ. από τον τρόπο αντίδρασής της, ο κ. Κοκκαλάκης παραδέχθηκε ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι την ώρα που έχουν γίνει τόσες καταστροφές· ούτε η κοινωνία μπορεί να πει ότι είναι ικανοποιημένη».


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
13-2-2012

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε Μαλακα εδω καιγετε το σπιτι μας οι κινηματογραφοι σε πειραξαν;Προπαγανδιστη της δεκαρας

Pitman είπε...

Fisika kai tous ekapsan asfalites...mounia!

Ανώνυμος είπε...

Ρε Πρέζα, ηρέμησε. Μου λες πως θα ζήσω (αν ζήσω) μετά τα νέα μέτρα που πήραν; Δεν έχω ούτε να φάω, χρωστάω παντού, ο κινηματογράφος με μάρανε; Γιατί να ενδιαφερθώ για τις τράπεζες και τα γραφεία των πολιτικών, όταν με γδέρνουν; Νισάφι πια με τους προβοκάτορες. Ο κόσμος θύμωσε. Αυτό έγινε. Απλός κόσμος ήταν που φάγε τα χημικά και το ξύλο. Άλλωστε τα κτήρια τα πούλησαν στους ξένους. Και στο κάτω κάτω ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΑΝ, να μην κάνει ο κόσμος αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι ντου και πλιατσικο στα βιβλιοπωλεια! Η γνωση ειναι δυναμη!

Χαρηκα για τραπεζες και πολυεθνικες, παραξενευτηκα με το βιβλιοπωλειο, και δεν μπορω να καταλαβω γιατι καηκαν οι κιν/φοι. Γενικως ειμαι ικανοποιημενος.

Ανώνυμος είπε...

εγώ έκαψα και 2 τρίφυλλα....πιάνεται για ζημιά????

Ανώνυμος είπε...

Ο πρεζας δεν νοιαζεται για το πως θα ζησουμε.
Το εχει λυσει το προβλημα η σκατοπουστα.Τα παιρνει και κανει τον προοδευτικο η τον επαναστατη.
Σε εχουμε παρει χαμπαρι μαλακομαλακα θα στο λεω συνεχεια....

Εισαι πλεομ προβλεψιμος,αναλογα με το τι συμβαινει περιενω και τις παπαριες που θα πεις...

***Για την νιγηρα τσιμουδια σκατοπουστα.....Θα κοπει το μπαγικοκο αν γραψεις κατι.

Ανώνυμος είπε...

preza pleon exeis ghnei gliodeis!!!

Ανώνυμος είπε...

1.22 FILARAKI AN 8ELEIS NA SE BOH8ISO THN ALLH FORA NA BAZOYME MAZI TETIA FOTIA NA FERO KAI GO TA TRYFILA NA KAI TO PELEKOYDI. XA XA XA

Ανώνυμος είπε...

3:53 αντε να μαζευομαστε σιγα-σιγα,μαλλον εμεις πρεπει να κανουμε κομμα!!!!