Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2012

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ PSI ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ


Έως το τέλος της εβδομάδας είναι πιθανόν να υπάρξουν οι τελικές ανακοινώσεις για την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI), αλλά και για το νέο πρόγραμμα που επιτάσσει η τρόικα, προκειμένου και τα δύο ζητήματα να συζητηθούν στο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. 



Αυτό ανέφερε την Τετάρτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος επισήμανε ακόμα ότι το πλέον κρίσιμο θέμα είναι αυτό των μέτρων στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου.


Στο θέμα αυτό υπάρχει διάσταση απόψεων τόσο μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όσο και μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας, ενώ την ίδια ώρα από την πλευρά των πιστωτών προβάλλεται -επισήμως ή μέσω διαρροών- η ανάγκη δέσμευσης, ενδεχομένως ακόμη και γραπτής, για τα μέτρα του νέου Μνημονίου.


Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, δήλωσε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι με συναπόφαση των πολιτικών αρχηγών θα ολοκληρωθεί η κατ' αρχήν συμφωνία με την τρόικα για το νέο δάνειο, συμφωνία που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.


Η κοινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο θα γίνει τις επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση θα προηγηθεί της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τους πιστωτές, ανέφερε. 


«Οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις», είπε.


Ο κ. Καψής τόνισε ότι «οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανεική σύμβαση και την ολοκλήρωση του PSI βρίσκονται σε οριακή στιγμή, έχουν γίνει πού σημαντικά βήματα και το επόμενο θα είναι η δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού, καθώς η χώρα θα ξεφύγει από τη μέγγενη του χρέους και θα μπει στο δρόμο της ανάπτυξης».


Τέλος, στις επίμονες ερωτήσεις για την τελική θέση της κυβέρνησης σχετικά με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (αν οι αυξήσεις κεφαλαίου θα γίνουν με κοινές ή προνομιούχες μετοχές), ο κ. Καψής απέφυγε να τοποθετηθεί όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα. 


«Δεν είναι στόχος η κρατική διαχείριση των τραπεζών», δήλωσε.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: