Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2012

«ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ» ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ PSI ΛΕΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ


Το ελληνικό PSI είναι μία αχαρτογράφητη περιοχή, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ πριν τη συνάντηση που έχει το απόγευμα της Παρασκευής με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Στράλζουντ της Βαλτικής. Ωστόσο πρόσθεσε ότι το μονοπάτι της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή της χρεοκοπίας της είναι «απρόβλεπτο και με σημαντικούς κινδύνους».



Πρέπει πρώτα να δούμε τη τελική έκβαση του εγχειρήματος και ιδίως τη συμμετοχή των ιδιώτών πριν τα επόμενα βήματα, είπε η καγκελάριος γεγονός που τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε επιστολή του στη γερμανική Βουλή.


Σε ό,τι αφορά την βοήθεια για την Ελλάδα, η καγκελάριος επανέλαβε ότι η Αθήνα θα λάβει τη βοήθεια των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει συγκεκριμένους όρους.


Επιπλέον επαίνεσε τις ελληνικές προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης χρέους και τόνισε την ανάγκη να παραμείνει συμπαγής η Ευρωζώνη. «Αυτό που ψήφισε η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε.


Από την πλευρά του, ο Γιουνκερ επισήμανε ότι έχουμε δρόμο ακόμη για να «κλειδώσει» η βοήθεια για την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει τελειώσει η νύχτα». Πρόσθεσε ακόμη ότι «η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη και είναι πάνω απ' όλα καθήκον των κρατών, όμως τα κίνητρα για την ανάπτυξη πρέπει να επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο προς τα αδύναμα κράτη».


Θεωρεί ακόμη ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας παίρνει πολύ σοβαρά τα καθήκοντά της, αλλά διευκρίνισε ότι το Eurogroup θα πρέπει και πάλι να επιβεβαιώσει ότι είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.


Δήλωσε τέλος ότι έχει την αίσθηση ότι «η ελληνική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου παίρνει πολύ στα σοβαρά τις ευθύνες της» 


«Κανένας δεν πρέπει να πιστέψει ότι η Ελλάδα θα ανορθωθεί γρήγορα, αλλά ούτε κανείς πρέπει να πιστέψει ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει χωρίς την αλληλεγγύη μας και χωρίς οργανωμένη πολιτική ανάπτυξης. Εμείς θα φροντίσουμε», κατέληξε. 


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
24-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: