Τρίτη, Μαρτίου 20, 2012

ΠΕΡΙΚΟΠΗ 10% ΕΩΣ 30% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

«Κούρεμα» με διαδικασίες εξπρές στην εφάπαξ αποζημίωση στο Δημόσιο, τη ΔΕΗ, τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες, τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατά 10% έως 30% φέρνει το νέο Μνημόνιο. Ήδη, το υπουργείο Εργασίας έχει αποστείλει επείγον έγγραφο προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ζητώντας οικονομικά και στατιστικά στοιχεία. 
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης δήλωσε πως δεν υπάρχουν προβλέψεις για τέτοια ποσοστά περικοπών στο εφάπαξ αυτή τη στιγμή, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν κι άλλες επιλογές εκτός της περικοπής, όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.



Ο ίδιος σημείωσε ότι όλα θα αποφασιστούν μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών για τα Ταμεία, κάτι που αναμένεται στα τέλη του μήνα. 


Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε, πάντως, ότι όσον αφορά στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων «πρόθεσή μας είναι να διατηρήσουμε το εφάπαξ στο ύψος που βρίσκεται τώρα».


Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε πως δεν υπάρχει στην ατζέντα των διαβουλεύσεων με την τρόικα θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού.


Επιπλέον, σημείωσε ότι έως το τέλος του χρόνου δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις. Για τα επόμενα χρόνια, το ύψος των συντάξεων θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της ύφεσης.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
20-3-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ?ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΣΗ

"Την προηγούμενη εβδομάδα, στο κεντρικό κτίριο της Κτηματολόγιο Α.Ε. (Μεσογείων 288) κατέφθασαν συνεργάτες του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου για να τονίσουν στην διοίκηση της κρατικής εταιρείας το έντονο ενδιαφέρον του εντολέα τους, για την αγορά της εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νομικούς κυκλούς, δεν...
υπάρχει θέμα με τα προσωπικά δεδομένα ιδιοκτητών ακινήτων, αφού και στην περίπτωση του Ο.Τ.Ε. (όπου οι τηλεπικοινωνίες αφορούν ευαίσθητους τομείς εθνικής άμυνας, δημοσίας τάξεως, υπουργείων κ.α.), η ιδιωτικοποίηση προχώρησε κανονικά, παρά τις αρχικές ενστάσεις ορισμένων.
Η τρόικα ορίζει Ολλανδούς για την εποπτεία της πορείας του εθνικού Κτηματολογίου, διότι η διαδικασία κτηματογράφησης καθυστερεί υπερβολικά στην Ελλάδα και οι δανειστές μας δεν μπορούν να κατανοήσουν πως τριτοκοσμικές χώρες διαθέτουν ολοκληρωμένο κτηματολόγιο(εδώ και δεκαετίες) και η Ελλάδα όχι.
Το 2008 εντάχθηκαν στο κτηματολόγιο όλες οι πρωτεύουσες νομών της χώρας, αλλά η διαδικασία οριστικών αναρτήσεων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Οι ιδιώτες-ανάδοχοι που ανέλαβαν την κτηματογράφηση του 2008, <> την διαδικασία και έδωσαν ελπίδες ότι το έργο μπορεί να προχωρήσει.
Οι Ολλανδοί έχουν καταλήξει ότι το μάνατζμεντ της κρατικής εταιρείας πρέπει να παραχωρηθεί σε ιδιώτη-επενδυτή, για δύο λόγους:
1. Για την είσπραξη χρημάτων και
2. για την ολοκλήρωση του έργου κτηματογράφησης.
Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος επιθυμεί να αγοράσει μία μεγάλη κρατική εταιρεία στην Ελλάδα, για πολιτικούς, επικοινωνιακούς και επιχειρηματικούς λόγους.Ίδωμεν."

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΥΠΥΡΓΟΥ...)
ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ