Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2012

ΧΑΝΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ 25Η ΜΑΡΤΗ -


"Ξύλο στους φασίστες "  Θόδωρος Κολοκοτρώνης
 Πριν τα γεγονότα της 25ης μια μικρή αναφορά στην 24η που έγιναν 5 προσαγωγές - εξακριβώσεις φοιτητών με ξεκάθαρο τρομοκρατικό χαρακτήρα.
Το πρωϊ της 25ης είχε μαζευτεί απο τις 11 κόσμος μπροστά στον κήπο καλούσε η ΕΛΜΕ ο σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης και άλλοι. Οι μπάτσοι είχαν κλεισει τον δρόμο κάθετα με διμοιρία στην βόρεια είσοδο του κήπου επι της δημοκρατίας και είχαν εκκενώσει το πάρκο Ειρήνης και φιλίας μέχρι το "Δεσποτικό" δημιουργώντας μια νεκρή ζώνη που δεν είχε απολυτως κανείς πρόσβαση.
Σύντομα γέμισαν και τα δύο πεζοδρόμια με πολύ κόσμο συνθήματα και κάποια πανό. Κάποια στιγμή ο κόσμος άρχισε να κατεβαίνει στον δρόμο, και εκεί έγινε μια μικροσυμπλοκή όπου εξελίχθηκε σε ξύλο απο μπάτσους και 6-7 φυσουνιές που στάθηκαν ικανές να κάνουν τον κόσμο να οπισθοχωρήσει λίγα μέτρα. H παρέλαση παρωδία για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης άλλαζε δρόμο στα μισά της διαδρομής. Έπειτα απο μισή περίπου ώρα παραμονής μπροστά στους μπάτσους που είχαν αρχίσει να αυξάνονται ο κόσμος  πήγε προς την αγορά, όπου και έγινε ευρύτερα πως οι μπάτσοι είχαν συλλάβει 3 άτομα. Έτσι άμεσα αποφασίστηκε πορεία στην αστυνομική διευθυνση που έγινε με την συμμετοχή περίπου 700  ατόμων. 


(Όση ώρα υπήρχε κόσμος που δεν άφηνε να γίνει κανονικά η παρέλαση χρυσαυγουλα μοίραζαν τις φυλλάδες τους έξω απο τα γραφεία και άλλοι απο το τσίρκο τους ανέμιζαν ελληνικές σημαίες με διμοιρία να τους φυλάει.)


Φυσικά οι μπάτσοι είχαν κόψει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Σούδας παρατάσσοντας και εκεί διμοιρίες. Μόλις έφτασαν οι δικηγόροι μάθαμε πως οι συλληφθέντες κατηγορούνται για 7 πλημμελήματα, εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, δύο που αφορούν παραβίασεις του νόμου περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και θρασύτητα όλα αυτά κατα συναυτουργία δηλαδή με απλά λόγια πως έπραξαν σαν ομάδα και με σχέδιο. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα και έτσι ο αλληλέγγυος κόσμος ξεκινάει να πάει απο το κτίριο των μπάτσων στα δικαστηρια...


...στην διαδρομή αυτή του περίπου ενός χιλιομέτρου είναι που το κράτος και οι σχεδιασμοί Χρυσοχοϊδη δείχνουν τις πραγματικές διαθέσεις τους. Δύο διμοιρίες και περίπου 20 ασφαλίτες ακολουθούν την πορεία των 100 ατόμων που είχαν μείνει στα 2 μέτρα μαρσάροντας με τις μηχανές, ένας φορώντας καπελάκι με φασιστικό έμβλημα και για τα 15 λεπτά που διήρκησε η διαδρομή εκτοξεύονταν συνεχώς χυδαίες σεξιστικές και κομπλεξικές βρισιές, απειλούσαν συντρόφους και προσπαθούσαν γενικά να τρομοκρατήσουν. Μόνο όταν λίγα μέτρα πριν τα δικαστήρια έσκασε μύτη ο Κουτσαφτάκης ο διεθυντής τους έβγαλαν όλοι τον σκασμό και το έπαιξαν "επαγγελματίες προστάτες του πολίτη".


Στα δικαστήρια ήταν ήδη συγκεντρωμένα περίπου καμιά 50άρα άτομα και εκείνη την στιγμή η αναλογία αστυνομικών και αλληλέγγυων να ήταν 1:1. Ο εισαγγελέας διατάσσει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα επεισόδια της παρέλασης και στις 18.00 τους αφήνει ελέυθερους.


Εκεί αποφασίζεται να φύγουμε όλοι μαζί συντεταγμένα και δυναμικά κατεβαίνοντας την Ηρώων Πολυτεχνείου προς Κουμ-Καπί με τους μπατσους και την ασφάλεια πάλι να ακολουθούν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στο 1 μέτρο. Η πορεία κατέβηκε στο κουμ καπί και εκεί έξω απο μια καγκουροκαφετέρια μας περίμεναν το "στέλεχος-οθεόςνατονκάνει" Βλαμάκης της Χ.Α. και άλλοι δύο λοβοτομημένα φουσκωτά χρυσάυγουλα και κάποιοι άλλοι μέσα στην καφετέρια. Μόλις η περιφρούρηση τους αντελήφθη και αντάλαχθηκαν τα πρώτα μπινελίκια, ο Βλαμάκης έβαλε το χέρι μέσα στο μπουφάν και πήγε να βγάλει όπλο στα παιδιά της περιφρούρησης χωρίς να το βγάλει όμως απο το μπουφάν, δείχνοντας το διακριτικά, λέγοντας τους χαρακτηριστικά "θα σας γεμίσω τρύπες". Ένω οι σύντροφοι αρχικά κοντοστάθηκαν στην απειλή του όπλου όπως ήταν φυσικό, έγινε συμπλοκή με τα φασιστάκια να αρπάζουν τις χρονιάς τους και οι μπάτσοι να επιτίθονται μετά απο μερικά δευτερόλεπτα μόλις κατάλαβαν πως παίζει ξύλο στη μέση της πορείας. Έτσι έπαιξε το εξής σκηνικό, κόσμος να τρέχει προς το κουμ καπί με διμοιρία να τους κυνηγάει, 35 άτομα να είναι παγιδευμένα έξω απο την καφετέρια κυκλωμένα απο μπάτσους, φασίστες με ασφαλήτες να κυνηγάνε κόσμο που είχε σπάσει στα γύρω στενά, χρυσαυγήτες να χτυπάνε 15χρονη μαθήτρια σε ένα παραπάνω στενό και άλλοι να πίνουν τον καφέ τους και να παρακολουθούν μπάλα βλέποντας μπάτσους να κυνηγάνε κόσμο στο κουμ καπί! Στην συνέχεια κάποιοι που ειδοποιήθηκαν για το σκηνικό αλλά και διάφοροι απο τις καφετέριες πήγαν να δουν τι έγινε και να ζητήσουν το λόγο απο τους μπάτσους και προσήχθησαν και αυτοί. Σύνολο 64 προσαγωγές εκ των οποίων 2 οι προσαγωγές των χρυσαυγητών για ξεκάρφωμα. Στο μπατσομέγαρο έγιναν τραμπουκισμοί στον κόσμο που προσήχθη με μια ιδιαίτερη αδυναμία στις γυναίκες προσαχθείσες που τις αποκαλούσαν "πόρνες" ένω οι δύο φασίστες είχαν ειδική lux μεταχείριση αφού δεν τους εβάλαν στα μπουντρούμια μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες αλλά στα γραφεία μαζί με τους ασφαλήτες.


Ακολούθησε συγκέντρωση στην αγορά στις 9 όπου τελικά περιμέναμε εκεί μέχρι τις 00.00 που τελικά όλοι είναι ελεύθεροι.


Και δύο μικρά σχόλιο: -H πόλη των Χανίων δεν έχει ξαναζήσει τέτοια σκηνικά με τόσο μαζικές προσαγωγές, συλλήψεις και γενικότερη καταστολή. Αυτό που είδαμε σήμερα είναι μια μικρή γεύση απο το σύντομο μέλλον. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ενός δικηγόρου μόλις μας ενημέρωνε για τους συλληφθέντες: " 39 χρόνια δικηγορίας μόνο στην χούντα γίνονταν αυτά και όχι με τόση ένταση."


- Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε σήμερα η αλληλεγγύη και τα καλά αντανακλαστικά του κόσμου, ας μην γελιόμαστε αυτά είναι μερικά απο τα βασικότερα όπλα μας. ;-)


ΠΙΣΩ ΓΟΡΙΛΛΕΣ


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1388178


ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αναρχοπρεζακια ειστε κοτες.οταν βλεπετε χρυσαυγητες κρυβεστε στις μαστουροτρυπες σας.βρωμεροι αναρχορατσιστες εναντιων καθε τι ελληνικου..ουστ σκουπιδια