Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2012

ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΓΕΣ


Από την αναδιοργάνωση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων, που επί πολλά χρόνια φύτρωναν χωρίς σαφή λόγο σε διάφορες περιοχές μόνο για την εξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων, σχεδιάζει να ξεκινήσει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Νέας Δομής Δυνάμεων το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ). 



Στόχος είναι μέχρι τον προσεχή Ιούνιο να έχει γίνει μία καθαρή καταγραφή όλων των μονάδων, μικρότερων και μεγαλύτερων, με παράλληλη επισήμανση του κόστους λειτουργίας τους και του κέρδους από το κλείσιμο και τη συγχώνευση πολλών εξ αυτών (όπως π.χ των Μονάδων Επιστρατεύσεως). 


Ο σκοπός δεν είναι άλλος από τον περιορισμό του τεράστιου κόστους (κατ' επιταγήν και της τρόικας), αλλά και η ενίσχυση των προκεχωρημένων μονάδων, ιδιαίτερα στον Έβρο. 


Σύμφωνα με το Βήμα, από τα 14 Κέντρα Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα για τον Στρατό Ξηράς η ηγεσία του ΓΕΣ θεωρεί ότι δεν πρέπει να παραμείνουν περισσότερα από 10 ή το πολύ 11. 


Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα συμβεί με το κέντρο στην Κόρινθο, το μεγαλύτερο όλων με χωρητικότητα περίπου 2.000 ατόμων, που είχε διαταχθεί να κλείσει επί υπουργίας του Ευάγγελου Βενιζέλου. 


Στην απόφαση είχε επιμείνει και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης, παρά το υψηλό προσωπικό κόστος για τον ίδιο, μιας και ο νομός Κορινθίας είναι η εκλογική του περιφέρεια. 


Ωστόσο, υπάρχουν πλέον δεύτερες σκέψεις και το ΚΕΝ Κορίνθου μάλλον θα επαναλειτουργήσει κανονικά. 


Κατά τα άλλα, φαίνεται ότι τα ΚΕΝ σε Άρτα σε Γιάννενα θα αποτελέσουν παρελθόν, όπως επίσης και αυτά των Γιαννιτσών, των Γρεβενών (που είναι μεν καλοδιατηρημένο, αλλά μικρό), καθώς και του Άργους Ορεστικού. 


Το τελευταίο περιλαμβανόταν στη λίστα κατάργησης και επί υπουργίας Βενιζέλου, αλλά είχε υπάρξει έντονη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου που εκλέγεται στην περιοχή. 


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντίδραση τοπικών παραγόντων της Καστοριάς (που επισκέφθηκαν και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλο) στο κλείσιμο του κέντρου είναι και πάλι σφοδρότατες. 


Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης την παραμονή των ΚΕΝ σε Μεσολόγγι, Λαμία, Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο (σσ. είναι του Μηχανικού), Θήβα, Αυλώνα και Μαυροδένδρι.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
14-3-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρύβουν στατιστικά τους φόνους στην Αττική

Τα τελευταία χρόνια το Τμήμα Ανθρωποκτονιών διοικείται από τον κύριο Σταυρόπουλο [φωτο με λευκά γάντια]. Το Τμήμα αυτό ειδικά τους τελευταίους μήνες έχει χάσει την παλιά του αίγλη και αντί να σημειώνει επιτυχίες στις συλλήψεις δολοφόνων, ασχολείται με τις αρπαγές των 2,3 και 4.000 ευρώ μεταξύ Πακιστανών, στα περίχωρα της Αττικής.
Το 20011 έγιναν σ' όλη την Ελλάδα 182 φόνοι και 184 απόπειρες. Από τις αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν οι 291 περιπτώσεις τετελεσμένων ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή ποσοστό -όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Κατεχάκη- που προσεγγίζει το 80%.
Στους συνολικά 366 φόνους ή απόπειρες όμως συνειδητά το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ δεν διαχωρίζει για ποιο είδους αδίκημα από τα δυο, αφορά η διελεύκανση. Δεν μας λέει δηλαδή πόσοι φόνοι εξιχνιάστηκαν και το βασικότερο πόσοι απ' αυτούς τους φόνους έγιναν στην Αττική, αλλά και το σπουδαιότερο πόσοι φονιάδες πιάστηκαν. Είναι προφανές πως αυτό συμβαίνει για να μην αποκαλυφθεί στην κοινή γνώμη πόσοι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ειδικά στην Αθήνα.

Στα στατιστικά στοιχεία το Αργηγείο κρύβει την αλήθεια για τους δεκάδες φόνους στην Αττική, τους οποίους δεν διαχωρίζει από την υπόλοιπη επικράτεια, όπως εξάλλου κάνει πχ με τις διαρρήξεις και τις κλοπές.

Ανώνυμος είπε...

12:54 Αυτοκτονα ρε τσιρακι της ΕΛ.ΑΣ...
Δε βαρεθηκες να ζεις και να παρεμβαινεις σαν παρασιτο;; Καταλαβαινεις τι εννοω ή πρεπει να το βγαλει ανακοινωση το υπουργειο του Γκεμπελς για να καταλαβεις;;; Oτι εισαι, δηλαδη, ενα κοινωνικο παρασιτο γεματο μισανθρωπια και σκατα στο κεφαλι...
Η κοινωνια αυτη ειναι απορρθμισμενη πληρως, διοτι σκατανθρωποι σαν και σενα, ακομα πιστευουν, οτι πρεπει να λειτουργουν με ορους διχαστικους και διασπαστικους με επικενρτο τους νομους και οχι με επικεντρο τον ανθρωπο... Καραγκιοζακο, σκεψου πρωτα ποιοι ειναι εκεινοι που νομοθετουν.... σε ποια κοιν. ταξη ανηκουν και προς ποιων το οφελος; τι κοινα εχουν με σενα;και ποιος βγαινει κερδισμενος απο αυτο;; Αλλα εισαι τοσο απαιδευτος που δεν αντιλαμβανεσαι οτι το εθνικο σου φρονημα βρωμαει σκατιλα, διοτι το ενστερνιζονται και καποιοι απο τους παρακατω...: Παπαδημος, Παγκαλος, Βενιζελος, Σαμαρας, Βαρδινογιαννης, Κοκκαλης, Λατσης, Καρατζαφερης κτλ. κτλ.
Ολοι αυτοι ειναι ελληνες, οπως και συ ανθρωπακο... Και τωρα ξανασκεψου, εχεις περισσοτερα κοινα με αυτους ή εχεις περισσοτερα κοινα με τον μεταναστη, τον προσφυγα ή τον τουρκο αγροτη που εχει το ιδιο εισοδημα με σενα και προσπαθει να ζησει τη ζωη του με αξιοπρεπεια.
Ο αγωνας σκατοψυχε ειναι ταξικος και οχι εθνικος.
Και μη ξεχνιομαστε.. αυτοκτονα!!