Τρίτη, Μαρτίου 13, 2012

ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ


Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη προειδοποιεί ο Σύλλογος των Ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση για το «κούρεμα» που επιβλήθηκε στα ομόλογα των φυσικών προσώπων, έπειτα και από την ανακοίνωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι έλαβε την διαβεβαίωση από τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο ότι δεν θα υπάρξει ειδική μεταχείριση των Ελλήνων ομολογιούχων σε σχέση με ομολογιούχους άλλων χωρών.



Σε εξώδικη δήλωση του Συλλόγου επισημαίνεται ότι είναι «αντισυνταγματική, παράνομη και καταχρηστική» η νομοθετική θέσπιση και ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης, η διαγραφή/ακύρωση και η ανταλλαγή των επιλέξιμων ομολόγων των φυσικών προσώπων.


Επίσης, θεωρεί «παράνομη και καταχρηστική» τη συναίνεση «που δόθηκε από εκείνους τους ομολογιούχους που προέβησαν σε προσφορά ανταλλαγής των επιλέξιμων τίτλων τους και στην τροποποίηση ουσιωδώς των αρχικών όρων έκδοσης των επιλέξιμων τίτλων των φυσικών προσώπων».


Συγκεκριμένα, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι το Eurogroup έλαβε διαβεβαίωση από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξει κανένα είδος αποζημίωσης -είτε άμεση, είτε έμμεση- προς τα φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, διότι όπως είπε, κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε προηγούμενο και σε άλλες χώρες.


Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ευ.Βενιζέλος, ρωτήθηκε για το θέμα και απάντησε ότι η απόφαση του Eurogroup είναι πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά αποζημίωση, αλλά πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά στην Αθήνα.


«Για τα φυσικά πρόσωπα δεν έχω να προσθέσω τώρα τίποτα. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε τέτοια συζήτηση. Ο κ. Γιούνκερ είπε την άποψη του Eurogroup» δήλωσε, όταν ερωτήθηκε για τα φυσικά πρόσωπα.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
13-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: