Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2012

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ


Τους επόμενους μήνες θα ξεκαθαρίσει το θέμα της μείωσης της τιμής του εισαγόμενου φυσικού αερίου από τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας Τράιτσο Τράικοφ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου με τον επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού ομίλου Gazprom Αλεξέι Μίλερ, που επισκέφθηκε τη Σόφια.



Ο κ. Τράικοφ διευκρίνισε ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου στη Βουλγαρία θα υπολογισθούν με βάση μια νέα φόρμουλα, η οποία θα «αποκολλήσει» μερικώς από την τιμή του αργού πετρελαίου την τιμή του φυσικού αερίου. Ο υπουργός τόνισε ότι για το θέμα θα υπογραφούν απευθείας συμφωνίες μεταξύ των εταιρειών Gazpromexport και Bulgargaz, χωρίς την ύπαρξη μεσαζόντων. Στο μεταξύ, οι κ.κ. Μπορίσοφ και Μίλερ συζήτησαν το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream και επετεύχθη συμφωνία, βάσει της οποίας η τελική απόφαση για την επένδυση για το βουλγαρικό τμήμα του αγωγού θα ληφθεί το Νοέμβριο.


Εξάλλου, τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti, αποσπάσματα του οποίου αναδημοσίευσε το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων «ΒΤΑ» επισημαίνει πως το Μάρτιο η εταιρεία South Stream Bulgaria θα ανακοινώσει τους υποεργολάβους που θα λάβουν μέρος στην κατασκευή του βουλγαρικού τμήματος του αγωγού South Stream. Πέντε επιλογές για τη διαδρομή του αγωγού εξετάζονται, προστίθεται στο τηλεγράφημα. Πρόκειται για τις: Ρωσία-Βουλγαρία-Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία, Ρωσία-Βουλγαρία-Σερβία-Ουγγαρία-Σλοβενία, Ρωσία-Βουλγαρία-Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία με ένα παράρτημα σε Βουλγαρία-Ελλάδα-Ιταλία και Η τελευταία επιλογή (για τη διαδρομή του αγωγού) αποτελεί συνδυασμό όλων των προαναφερόμενων. «Αυτές οι επιλογές αφήνουν εκτός του έργου την ΠΓΔΜ, η οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον για το έργο και το Μαυροβούνιο που αποφάσισε, πρόσφατα να συμμετέχει σ' αυτό» τονίζεται στο τηλεγράφημα του Ria Novosti.
ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
1-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: