Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2012

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΈΞΙ ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΝΟΤΟ


Έξι άμαχοι, τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη μιας βόμβας η οποία ήταν τοποθετημένη σε δρόμο της επαρχίας Ορουζγκάν, μια ασταθή περιοχή του νότιου Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο Φαρίντ 'Αιλ, ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.
Χθες Τετάρτη μια βόμβα προκάλεσε το θάνατο οκτώ πολιτών στη γειτονική επαρχία Χελμάντ.
Οι αυτοσχέδιες αυτές βόμβες χρησιμοποιούνται συχνά στις επιθέσεις των ανταρτών Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν αναπτύξει μεγάλη δράση σε αυτή την περιοχή.

Η επίθεση σημειώθηκε τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στο Αφγανιστάν του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Λίον Πανέτα, ο οποίος βρίσκεται στην Καμπούλ για να διαβεβαιώσει την κυβέρνηση της Καμπούλ για τη στήριξη των ΗΠΑ, ύστερα από μια σειρά περιστατικών στα οποία εμπλέκονταν αμερικανοί στρατιώτες (η σφαγή με 16 νεκρούς την Κυριακή, το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου το Φεβρουάριο) τα οποία επιδείνωσαν την ένταξη μεταξύ των δύο συμμαχικών χωρών.
Την Κυριακή ένας Αμερικανός στρατιώτης σκότωσε 16 άμαχους στη νότια επαρχία Κανταχάρ, μια μεμονωμένη ενέργεια με κίνητρα που παραμένουν άγνωστα, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.
Η σφαγή αυτή εγείρει φόβους για αντίποινα κατά των ΗΠΑ και του συμμάχου τους, της κυβέρνησης της Καμπούλ, κυρίως από τους Ταλιμπάν που μάχονται κατά της κυβέρνησης Καρζάι και των δυτικών συμμάχων της τα τελευταία 10 χρόνια και οι οποίοι ορκίστηκαν να πάρουν εκδίκηση για τους άμαχους που σκότωσε ο στρατιώτης των ΗΠΑ.
Α.Γ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: