Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2012

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Κατά της πραγματοποίησης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία τάχθηκε ο ειδικός απεσταλμένος ΟΗΕ και Αραβικού Συνδέσμου για τη χώρα, Κόφι Ανάν, ισχυριζόμενος ότι περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της κρίσης θα επιδείνωνε την κατάσταση.
«Ελπίζω ότι κανείς δεν σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει ισχύ σε αυτή την κατάσταση. Πιστεύω ότι οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτικοποίηση θα κάνει την κατάσταση χειρότερη», δήλωσε ο Ανάν από το Κάιρο.



Όπως δήλωσε, στο πρώτο του ταξίδι στις 10 Μαρτίου στη Δαμασκό με τη νέα του ιδιότητα θα καλέσει την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να σταματήσουν τη βία και να επιδιώξουν μια πολιτική διευθέτηση.


«Για τη Συρία, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πιέσουμε για μια κατάπαυση των εχθροπραξιών και τον τερματισμό των φόνων και της βίας. Αξίζουν καλύτερα στο συριακό λαό. Είναι ένας αρχαίος και γενναίος λαός που βρίσκεται στη μέση», δήλωσε ο Ανάν.


«Όμως ασφαλώς, τελικά η λύση βρίσκεται σε μια πολιτική διευθέτηση. Θα καλέσουμε την κυβέρνηση και ένα ευρύ φάσμα της συριακής αντιπολίτευσης να δουλέψουν μαζί μας για να βρεθεί μια λύση που θα κάνει σεβαστές τις φιλοδοξίες του συριακού λαού», πρόσθεσε.


Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν βοήθεια σε τρόφιμα για 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους στη Συρία στο πλαίσιο σχεδίου αρωγής αμάχων που στερούνται ειδών πρώτης ανάγκης μετά από σχεδόν ένα χρόνο συγκρούσεων στη χώρα...NAFTEMPORIKI.GR
ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: