Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2012

Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ


Ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο εξέφρασε την ελπίδα πως δεν θα αναιρεθεί η προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια στη Σεούλ.



"Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη και ευαίσθητη. Δεν θέλουμε να δούμε να ανατρέπεται η προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης στην Χερσόνησο", τόνισε ο Χου, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε όλες τις πλευρές να διατηρήσουν την ηρεμία τους και να δείξουν αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθούν οι εντάσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες Κυριακή πως το Πεκίνο "κλείνει τα μάτια" στις βορειοκορεατικές πυρηνικές προκλήσεις και προειδοποίησε με αυστηρότερες κυρώσεις αν η Πιονγκγιάνγκ πραγραματοποιήσει την προγραμματισμένη για τον Απρίλιο εκτόξευση πυραύλου.


Σεούλ και Ουάσινγκτον επισημαίνουν πως η εκτόξευση αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, η οποία παραβιάζει τις πρόσφατες διεθνείς δεσμεύσεις της Βόρειας Κορέας. Το βορειοκεατικό καθεστώς ισχυρίζεται πως ο πύραυλος απλώς θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο.
ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: