Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2012

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ


Το υπουργείο Αμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι διέταξε την ανάπτυξη αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος το οποίο θα καταστρέψει τον πύραυλο που ετοιμάζεται να εκτοξεύσει η Βόρεια Κορέα την επόμενη εβδομάδα, στην περίπτωση που απειληθεί το ιαπωνικό έδαφος.



«Διέταξα να προετοιμαστούν η ανάπτυξη των συστημάτων PAC-3 καθώς και πλοία εξοπλισμένα με το σύστημα Aegis», είπε ο υπουργός Αμυνας Ναόκι Τανάκα μιλώντας σε δημοσιογράφους.


Για να προχωρήσει ο στρατός στην καταστροφή του βορειοκορεατικού πυραύλου θα πρέπει να πάρει πρώτα την επίσημη εντολή του πρωθυπουργού της χώρας, Γιοσιχίρο Νόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αμυντικά συστήματα θα τοποθετηθούν κοντά στο νησί Οκινάβα.


Οι ιαπωνικές αρχές φοβούνται μήπως ο πύραυλος ή τμήματα του πέσουν στο ιαπωνικό έδαφος.


Η Βόρεια Κορέα έχει ανακοινώσει ότι ο πύραυλος θα εκτοξευτεί μεταξύ 12-16 Απριλίου από τη βάση Σοχάε της επαρχίας Τσολσάν. Το πρώτο τμήμα του θα πέσει στην Κίτρινη Θάλασσα και το δεύτερο στη Θάλασσα των Φιλιππίνων.


Σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ, ο πύραυλος θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο με αφορμή τη εκατοστή επέτειο από τη γέννηση του αποθανόντος ηγέτη της Κιμ Ιλ-σουνγκ , ωστόσο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θεωρούν ότι πρόκειται για συγκεκαλυμμένη δοκιμή πυραύλου.


Η ανακοίνωση για τη δοκιμή προκάλεσε ανησυχία στη διεθνή κοινότητα και επικρίσεις σχετικά με το ότι θα αποτελέσει παραβίαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Η Κίνα, ο κυριότερος σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, έχει επίσης εκφράσει την ανησυχία της για την εκτόξευση του δορυφόρου.


«Όλες οι πλευρές πρέπει να παραμείνουν ήρεμες, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να περιπλέξουν την κατάσταση», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χονγκ Λέι.
ΠΡΕΖΑ TV
23-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: