Κυριακή, Μαρτίου 25, 2012

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ


Χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης αλλά και βουλευτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά, η στρατιωτική και μαθητική παρέλαση την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες, χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια. Μικροσυμπλοκές και υβριστικά συνθήματα ακούστηκαν και στις παρελάσεις πολλών πόλεων της Πελοποννήσου



Κατά την διάρκεια της παρέλασης στον Πειραιά, κατά την οποία δεν έλειψαν τα αντικυβερνητικά συνθήματα απο ομάδες διαδηλωτών, ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.


«Θέλω να καταθέσω την ευγνωμοσύνη μου αλλά και την υπερηφάνεια μου για την πάνδημη συμμετοχή του πειραϊκού λαού. Επίσης, να εκφράσω την αιοσοδοξία μου γιατί τα νιάτα του Πειραιά παρήλασαν φέτος με μεγαλύτερη πειθαρχία και ελληνοπρέπεια απο κάθε άλλη χρονιά», δήλωσε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε: «οι όποιοι ελάχιστοι είτε υποκινούμενοι είτε αυτοβούλως δεν μπορούν να σκιάσουν ούτε την αξία της επετείου ούτε τις δυνατότητες του ελληνικού λαού να προχωρήσει μπροστά».


Αναφερόμενος στις αντιδράσεις απο ομάδες διαδηλωτών, σχολίασε πως «ότι κάνουν οι νέοι και είναι με δική τους πρωτοβουλία είναι νεανικό και υγιές και θα πάρει τη μορφή του», ενώ σημείωσε ότι θα προτιμούσε η παρέλαση να γίνει σήμερα χωρίς κανέναν αστυνομικό.


Παρατράγουδα σημειώθηκαν με τη λήξη της παρέλασης στην Καλαμάτα, όπου απειλήθηκαν επεισόδια, όταν υπήρξε παρεξήγηση μιας ομάδας πολιτών, προσκείμενη στην Χρυσή Αυγή, με μια άλλη ομάδα πολιτών του αριστερού χώρου και σημειώθηκε μικροσυμπλοκή, η οποία έληξε με την παρέμβαση δυνάμεων της αστυνομίας.


Παράλληλα, μια άλλη ομάδα του αριστερού χώρου που ήθελε να παρελάσει φωνάζοντας συνθήματα, πέρασε τελικά, αφού είχαν φύγει η επίσημοι κι αφού πρώτα σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε προσαγωγές πολλών ατόμων, από τους οποίους ένας συνελήφθη.


Στην Κόρινθο, μια μικρή ομάδα πολιτών φώναζε αντιμνημονιακά και υβριστικά συνθήματα, ενώ μετά το πέρας της παρελάσεως, μόλις που είχαν απομακρυνθεί από την θέση τους οι επίσημοι, έκανε μια μεγάλη ομάδα από την «Πρωτοβουλία πολιτών Ν. Κορινθίας» και εκπαιδευτικούς έκανε σιωπηλή παρέλαση με ένα τεράστιο πανό που έγραφε «ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ».


Στην Τρίπολη και το Ναύπλιο οι παρελάσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Ακούστηκαν μόνο αντιμνημονιακά συνθήματα συγκεντρωμένων πολιτών που είχαν αναρτήσει και πανό.


Η κυβέρνηση στις παρελάσεις είχε χαμηλή εκπροσώπηση στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, από γενικούς γραμματείς υπουργείων. Στην Καλαμάτα ήταν ο γγ Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος, στην Τρίπολη ο γγ Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Νίκος Γεωργαράκος και στην Κόρινθο η γγ Αγροτικής Πολιτικής Γεωργία Μπαζώτη-Μητσώνη .


Σημειώνεται ότι οι παρελάσεις έγιναν με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πρωτοφανή για την Πελοπόννησο, που από νωρίς είχαν πάρει θέση, με την απουσία πολλών βουλευτών, χωρίς εξέδρες επισήμων, εκτός από την Τρίπολη. Κατά την παρέλαση, ελάχιστοι ήταν οι μαθητές που έστρεψαν το κεφάλι προς τους επισήμους. Οι περισσότεροι κοιτούσαν μπροστά, ενώ πολλοί έστρεφαν το βλέμμα τους και απέναντι.http://www.iefimerida.gr/news/43030/%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC
ΠΡΕΖΑ TV
25-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: