Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2012

ΣΩΡΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για φακελάκια στη γυναικολογική-μαιευτική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η διοίκηση έστειλε ήδη δύο από αυτές στον εισαγγελέα και ερευνά άλλη μία πολύ πρόσφατη ενώ έκανε συστάσεις στους γιατρούς να μην αμαυρώνουν την εικόνα του νοσοκομείου. Στην εισαγγελία Ιωαννίνων διαβιβάζονται οι φάκελοι δύο περιπτώσεων γιατρών της κλινικής που ζήτησαν φακελάκι από ασθενείς, προκειμένου να τους παράσχουν τις υπηρεσίες τους.
Το ένα περιστατικό αφορά έγγραφη καταγγελία νεαρού άντρα, ο οποίος έδωσε 350 ευρώ σε γιατρό της κλινικής, προκειμένου να υποβληθεί η φίλη του σε επέμβαση διακοπής κύησης. Το δεύτερο αφορά επίσης έγγραφη καταγγελία, ηλικιωμένου αυτή τη φορά άντρα, ο οποίος καταγγέλλει γιατρό της κλινικής ότι του ζήτησε χρήματα για να χειρουργήσει τη σύζυγό του, η οποία δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Πριν από ενάμιση μήνα
Παράλληλα, η διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου εξετάζει άλλη μία περίπτωση γιατρού, της ίδιας κλινικής, που φέρεται να ζήτησε φακελάκι από μία γυναίκα προκειμένου να τη χειρουργήσει. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου ενάμιση μήνα και τότε ήταν άμεση η αντίδραση της διοίκησης, που σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για άμεση παρέμβαση «σε κάθε περίπτωση καταγγελλόμενου παρόμοιου ή άλλου περιστατικού, το οποίο προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μειώνει το κύρος του νοσοκομείου μας». Η συγκεκριμένη ασθενής όχι μόνο αρνήθηκε να δώσει χρήματα στον γιατρό, αλλά έφυγε από την κλινική, μένει ωστόσο να το καταγγείλει εγγράφως για να προχωρήσει η διαδικασία.
Με ανακοίνωσή του ο διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου, καθηγητής, Θ. Στέφος, σημείωσε ότι «η κλινική μας καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές, όμως δεδομένου ότι η διερεύνηση των καταγγελιών δεν έχει ολοκληρωθεί, είμαστε υποχρεωμένοι να επιφυλαχτούμε για τη βασιμότητά τους».
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: