Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2012

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


Η Γερμανία δεσμεύθηκε σήμερα να αυξήσει τη χρηματοδότηση προς την Παλαιστινιακή Αρχή, όμως απέρριψε το αίτημα του παλαιστίνιου πρωθυπουργού Σαλάμ Φαγιάντ να αναγνωρίσει σύντομα ένα παλαιστινιακό κράτος.
Ο Φαγιάντ, ο οποίος συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι ενδέχεται να χάσουν την υπομονή τους περιμένοντας τη δημιουργία ενός κράτους.

"Έχουμε επενδύσει πολύ χρόνο χωρίς να έχουμε αποτελέσματα", δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Ο Φαγιάντ πρόσθεσε ότι το αίτημα των Παλαιστινίων για ένα κράτος όπου θα μπορούν να ζουν ελεύθερα και με αξιοπρέπεια είναι απόλυτη προτεραιότητα.
Οι Παλαιστίνιοι έχουν την πλειοψηφία στον ΟΗΕ με το μέρος τους, υπογράμμισε.
Ο Βεστερβέλε από την πλευρά του αρνήθηκε να ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους από τη Γερμανία.
Η Γερμανία πέρυσι αντιτάχθηκε στο αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής να γίνει μέλος της Unesco, αίτημα που υποστήριξαν η Γαλλία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Ο Βεστερβέλε σημείωσε ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος μόνο στο πλαίσιο της λύσης των δύο κρατών, με την προϋπόθεση ότι οι Παλαιστίνιοι θα αναγνωρίσουν το Ισραήλ.
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών πάντως δεσμεύθηκε να παράσχει επιπλέον 40 εκατομμύρια ευρώ σε αναπτυξιακή βοήθεια.
Έτσι η βοήθεια της Γερμανίας προς τους Παλαιστινίους φέτος ανέρχεται σε περισσότερα από 72 εκατομμύρια ευρώ.
Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την εκπαίδευση της παλαιστινιακής αστυνομίας, την κατασκευή ενός εργοστασίου ύδρευσης, αλλά και σχολείων και νοσοκομείων.
Ε.Μ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
28-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: