Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2012

ΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Η κροατική πρωτεύουσα, Ζάγκρεμπ, τερμάτισε δεύτερη στο διαγωνισμό για το Βραβείο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του 2011, διάκριση η οποία έχει μεγάλη σημασία, τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Μίλαν Μπάντιτς.
Η Μπολόνια κέρδισε το Βραβείο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2011 που απονέμεται από ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων σε πόλεις με τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά την προώθηση καθαρών εναλλακτικών λύσεων αντί για τη χρήση αυτοκινήτων και την εμπλοκή των πολιτών σε δραστηριότητες υποστήριξης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Επιλαχούσες πόλεις αναδείχθηκαν η Λάρνακα της Κύπρου και η πρωτεύουσα της Κροατίας.



«Το περίμενα και αναμένω του χρόνου να είμαστε πρώτοι» τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ. «Ο έπαινος και αναγνώριση αφορά πρώτα τους συμπολίτες μου και ό,τι έχουμε καταφέρει μαζί τα τελευταία 12 χρόνια» υπογράμμισε ο κ. Μπάντιτς. Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας το 2011 συμμετείχαν 2.268 ευρωπαϊκές πόλεις. Στις 10 πρώτες τερμάτισαν δύο πόλεις της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ και το Λάμπιν. ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΑΞΕΙ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ "ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ" ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ...

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΑΔΑΣ...

Η Ελλάδα συνεχίζει τις παραβιάσεις δικαιωμάτων σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης παραβλέποντας τις ευρωπαϊκές αξίες.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης της Ξάνθης για επαναλειτουργία παρόλο που είχε δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η αίτηση της Τουρκικής Ένωσης της Ξάνθης για την επαναλειτουργία του συλλόγου βάσει της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο.

Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης είχε κλείσει το 1986 με την αιτιολογία ότι οι δραστηριότητες της απειλούν τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια. Τα στελέχη του συλλόγου μετέφεραν την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωντο 2005, αφού στο πλαίσιο των προσπαθειών τους που συνεχίστηκαν επί 20 χρόνια, εξάντλησαν τα ένδικα μέσα εσωτερικού δικαίου.

Το ΕΔΑΔ απεφάνθη σχετικά με την υπόθεση της Τουρκικής Ένωσης της Ξάνθης το 2008. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη απόφαση η Ελλάδα απαγορεύοντας τη λειτουργία των συλλόγων που ανήκουν στην Τουρκική Μειονότητα παραβιάζει το 11ο άρθρο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που αφορά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι.