Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2012

CNN: «ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ;»


Mε εκτενές δημοσίευμα του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN αναφέρει πως η χώρα μας θα χρειαστεί και νεό πακέτο διάσωσης ενώ θέτει το ερώτημα αν είναι η στιγμή για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ζώνη του ευρώ.
Στην ανάλυσή του το CNN τονίζει ότι η απόφαση για ενεργοποίηση των CACs αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για τους οίκους αξιολόγησης, ενώ αναφορά γίνεται και στα «Greek statistics», στις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις, καθώς και στην αδυναμία της χώρας να προσελκύσει επενδύσεις.



«Παρόλα αυτά, η Ευρωζώνη συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους καθώς κανείς δε θέλει να καταστρέψει το «ευρωπαϊκό όνειρο», υποστηρίζει το γνωστό δίκτυο.


Επιπλέον επισημαίνεται πως κανείς δεν επιθυμεί μία άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς οι συνέπειες θα ήταν οι ίδιες ή και χειρότερες από την κατάρρευση της Lehman Brothers. Παράλληλα, μεγάλη έμφαση δίνεται στο ενδεχόμενο μετάδοσης της κρίσης το οποίο οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ιταλίας.


Έτσι το CNN θέτει το ερώτημα «Ήρθε η ώρα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ;»


Παρά την ανακούφιση που προσέφερε το δεύτερο πακέτο διάσωσης, οι αναλυτές παρουσιάζονται διχασμένοι. Κάποιοι θεωρούν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ αν δε βελτιωθεί η κατάσταση μετά το δεύτερο δάνειο, ενώ κάποιοι τονίζουν ότι η έξοδος από το ευρώ είναι αδύνατη λόγω των δραματικών συνεπειών που θα είχε.


Το CNN τονίζει ότι ενδεχόμενη έξοδος θα απελευθέρωνε την Ελλάδα από το βάρος της ισοτιμίας, αλλά θα είχε βαριές συνέπειες, αναφέροντας μεταξύ των άλλων ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα καθυστερούσε για πολλά χρόνια.  
http://www.iefimerida.gr/news/40923/cnn-%C2%AB%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7%C2%BB

ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: