Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2012

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ:Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ PSI ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ... Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ... 
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν μεγάλη άνοδο, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι θα είναι θετική η ανταπόκριση των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας στην πρόσκληση για <<κούρεμα>> των ομολόγων τους (PSI) και είναι περισσότερο αισιόδοξοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης τιμών μετοχών FTSEurofirst 300 καταγράφει κέρδη 1,16%, ενώ ανοδικά κινείται και το ευρώ, με την ισοτιμία του να σημειώνει κέρδη 0,20% και να διαμορφώνεται στα 1,3172 δολάρια.

Η αισιοδοξία των επενδυτών για την καλή πορεία του PSI αντανακλάται και στην υποχώρηση της απόδοσης των ιταλικών 10ετών ομολόγων στο 4,82%, όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Financial Times.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι είναι πολύ υψηλό το ποσοστό εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο PSI.
<<Ο ρυθμός των απαντήσεων στην προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων είναι καλός, το ποσοστό των ομολογιούχων που δηλώνουν εθελοντικά συμμετοχή είναι πολύ υψηλό>>, δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος.
<<Πηγαίνει καλά, είμαστε αισιόδοξοι>>, πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει πόσο είναι το ποσοστό συμμετοχής έως τώρα.
Η προθεσμία για την εθελοντική συμμετοχή στο PSI - που αφορά ομόλογα ιδιωτών συνολικής αξίας 206 δις.
ευρώ - ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ στις 10 (ώρα Ελλάδας).
A.X. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: