Τρίτη, Απριλίου 10, 2012

ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΛΕΕΙ Ο Γ. ΆΣΜΟΥΣΕΝ - ΣΙΓΟΥΡΑΑΑ


Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει το 2014 και ότι από το 2015 θα βγει στις αγορές εκφράζει ο Γιοργκ Άσμουσεν. 
Όπως τονίζει το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, προϋπόθεση γι' αυτό είναι η εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης.



«Αναμένω θετικό πρόσημο στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας από το 2014 εφόσον εφαρμοστεί το πρόγραμμα εξυγίανσης», δήλωσε στην εφημερίδα, σύμφωνα με την Deutsche Welle. 


Στόχος είναι, συμπλήρωσε, να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και από το 2015 να επιστρέψει σταδιακά στις αγορές. 


«Το κόστος ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Νομισματική Ένωση δεν μπορεί να υπολογιστεί», επισημαίνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. 


Παράλληλα, ο Γιοργκ Άσμουσεν προαναγγέλει το τέλος των πράξεων πιο μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης (τα 3ετή δάνεια) των τραπεζών από την ΕΚΤ που έγιναν τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο. 


«Σημαντικό είναι τα έκτακτα μέτρα της ΕΚΤ να είναι περιορισμένου χρόνου και να μην αντλεί κανείς το συμπέρασμα ότι επειδή εφαρμόσαμε δύο φορές μέτρα αναχρηματοδότησης θα το κάνουμε και μια τρίτη φορά», είπε ο κ. Άσμουσεν.


Το στέλεχος της ΕΚΤ δεν θεωρεί απαραίτητο ένα «υψηλότερο τείχος» προστασίας για την Ευρωζώνη.


«Η συζήτηση στις αγορές κεφαλαίων για το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου και ισχυρότερου τείχους προστασίας στηρίζεται στην απλουστευτική υπόθεση ότι ένα μόνο μέτρο μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση της κρίσης, όμως αυτοί είναι ευσεβείς πόθοι», λέει χαρακτηριστικά. 


Σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με την συνεπή εξυγίανση των δημοσιονομικών και με αναπτυξιακού περιεχομένου μεταρρυθμίσεις στις χώρες της Ευρωζώνης. 


Απαιτείται επίσης, όπως επισημαίνει, η βελτιστοποίηση της ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού τομέα και η μετεξέλιξη της Ευρωζώνης σε μια πραγματική οικονομική ένωση.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
10-4-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΚΥΔΡΑ ΜΙΛΗΣΕ : ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΟΤΙ:

Ο χώρος, οπού οι κυβερνώντες σχεδιάζουν την εγκατάσταση του κέντρου λαθρομεταναστών, βρίσκεται μέσα στον πολεοδομικό και οικονομικό ιστό της πόλης μας. Συγκεκριμένα:

1) συνυπάρχει με 120 κατοικίες οικογενειών με ανήλικα παιδιά στο λόφο ΤΟΥΜΠΑ

2) βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Κέντρο Υγείας Σκύδρας και Περιχώρων, το οποίο επί σειρά ετών καλύπτει τις ανάγκες για επείγουσα περίθαλψη όλων των κατοίκων του κάμπου της Σκύδρας

3) είναι παρακείμενο στο Δημόσιο Κλειστό Γυμναστήριο Σκύδρας και στο Ανοιχτό Γήπεδο Σκύδρας, όπως επίσης και σε ιδιωτικούς χώρους άθλησης

4) είναι όμορος με τους πολυπληθείς οικισμούς Ριζού και Σεβαστειανών

5) βρίσκεται σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το ναό του Διός, μνημείο του 3ου αιώνα πχ, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα της βόρειας Ελλάδας

6) γειτνιάζει με τις γεωργικές καλλιέργειες κάθε είδους (ροδάκινα, βερίκοκα, μήλα, σταφύλια, λαχανικά)

7) χωρίζεται από το πλάτος μόνο μιας επαρχιακής οδού από μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις που παράγουν μηχανήματα επεξεργασίας και υλικά συσκευασίας φρούτων, λαχανικών και κάθε είδους τροφίμων, κονσερβοποίησης φρούτων, διαλογής και συσκευασίας νωπών φρούτων και λαχανικών, καθώς και τους αποθηκευτικούς τους χώρους

8) βρίσκεται απέναντι από δημόσιες υπηρεσίες (Τελωνείο, Χημείο), αλλά και από ιδιωτικές επιχειρήσεις

9) αποτελεί τη μοναδική ελεύθερη έκταση αυτού του μεγέθους (πλέον των 500 στρεμμάτων) στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου της Σκύδρας για λειτουργία αναπτυξιακών προγραμμάτων (όπως Κέντρο Καινοτόμων Δραστηριοτήτων και Αειφόρου Ανάπτυξης -έργο που έχει ήδη ενταχθεί στον υφιστάμενο σχεδιασμό της Αντιπεριφερειακής Ενότητας Πέλλας και το οποίο κινδυνεύει να ματαιωθεί από την ενδεχόμενη εγκατάσταση στον ίδιο χώρο του κέντρου λαθρομεταναστών-)

Για τους προαναφερόμενους λόγους η εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο παραπάνω στρατόπεδο είναι άκρως επικίνδυνη:

Α) για την δημόσια υγεία και

Β) για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της πόλης μας.

Γ) για την ανάπτυξη του παρακμάζοντα τόπου μας

Εξηγούμεθα:

Α) Κατά γενική ομολογία αλλά και ιδιαίτερα των αρμοδίων Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, οι παράνομοι λαθρομετανάστες που πρόκειται να εισαχθούν στα κέντρα φύλαξης και επομένως και σε αυτό που σχεδιάζουν να γίνει στην Σκύδρα είναι κατά 1000 % περισσότερο φορείς μολυσματικών ασθενειών από τον μέσο πολίτη της χώρας μας. Οι μέχρι σήμερα ιατρικές εξετάσεις σε λαθρομετανάστες έχουν αποδείξει ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους πάσχουν από ασθένειες όπως η φυματίωση, η ηπατίτιδα B & C, AIDS, ακόμη και ελονοσία, αλλά και από άλλες ασθένειες προκαλούμενες από ξεχασμένους ιούς από αιώνων στον Δυτικό κόσμο, που μεταδίδονται από τον αέρα. Καταγγέλλουμε για το λόγο αυτό τον άμεσο κίνδυνο να προκαλέσει η εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην πόλη μας μολυσματικές ασθένειες στα ανήλικα παιδιά μας, αλλά και στους ενήλικες κατοίκους της, ακόμη και στα παραγόμενα από εμάς αγροτικά προϊόντα στα οποία στηρίζουμε σήμερα την επιβίωσή μας.

Δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στην εξασφάλιση των ενδεδειγμένων μέτρων φύλαξης και των κατάλληλων συνθηκών υγιεινής από το κράτος των Αθηνών, αφού επί σειρά ετών αποφασίζει για εμάς με κίνητρο το δικό του μόνο συμφέρον.

διαβάστε περισσότερα στο seleo.gr

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν πρέζα να δημοσιοποιήσεις και συ αυτό το κείμενο-ψήφισμα όπως το συνέταξε ο κόσμος και το δ.σ της Σκύδρας.
Και που είναι λογικότατο και νομίζω εκφράζει πάνω από το 80% του λαού.

αν θες να λέγεσαι δημοκράτης...