Πέμπτη, Απριλίου 19, 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ…


Η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε σήμερα ότι πολλοί Ισπανοί θα πρέπει πλέον να πληρώνουν ένα ποσοστό για τα φάρμακά τους βάσει των νέων μέτρων που λαμβάνονται στο πλαίσιο των περικοπών δαπανών ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της υγείας.
Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Ανα Μάτο σκιαγράφησε μια σειρά μέτρων για την περικοπή δαπανών στον τομέα της υγείας, στα οποία περιλαμβάνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στους αλλοδαπούς που έρχονται στη χώρα για να επωφεληθούν των δωρεάν παροχών υγείας, αλλά μέτρα για την καταπολέμηση της υπερ-συνταγογράφησης.



«Έχει έρθει η ώρα να βάλουμε τέλος στην κουλτούρα του 'όλα δωρεάν'», δήλωσε από τη μεριά του ο υπουργός Βιομηχανίας Χοσέ Μανουέλ Σόρια στην ισπανική κρατική τηλεόραση.


Όπως εξήγησε η Μάτο, οι συνταξιούχοι, που λαμβάνουν δωρεάν φάρμακα, θα πρέπει πλέον να πληρώνουν ένα ποσοστό της τιμής τους, ενώ οι εργαζόμενοι θα συνεισφέρουν περισσότερο στις ιατρικές τους δαπάνες. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι, που έχουν δεν λαμβάνουν πια επίδομα ανεργίας, θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν δωρεάν φάρμακα, επεσήμανε η υπουργός Υγείας.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
ΠΡΕΖΑ TV
18-4-2012

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζονται οι απεργίες πείνας των πολιτικών κρατουμένων για την ζωή και την αξιοπρέπεια

Tα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν στις 8/4 απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις Φυλακές του Κορυδαλλού έχοντας έρθει σε ρήξη με τους ανθρωποφύλακες της Δομοκού και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αρχιφύλακα της Δομοκού, τον θρασύδειλο Χρήστο Κλιάρη λόγω της αξιοπρεπούς στάσης των συντρόφων να μην δέχονται σωματικό έλεγχο. Από 8/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης στους συντρόφους του και ο Χρήστος Τσάκαλος μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης θα ξεκινήσουν σταδιακά με τον αναρχικό Θεόφιλο Μαυρόπουλο, την απεργία αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των συντρόφων τους. Από την Τρίτη 17/4 ξεκίνησαν απεργία πείνας και τα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Χάρης Χατζημιχελάκης, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος.
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ, ΦΙΛΑΡΑΚΙ "ΕΝΑ ΜΗΔΕΝ ΕΝΑ" ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟ ΤΕΚΝΟ ΚΑΜΜΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ Β.ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ.
ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΟΥΔΕΙΣ ΙΑΤΡΟΣ. Ο ΣΦΥΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΧΤΥΠΑ ΔΥΝΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΔΙΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΕΙ.

ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΕΙΤΕ Σ ΆΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟ Η ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ. ΤΕΛΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο 1:22 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΠΑΘΗΣ ΟΜΑΔΕΣ (ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ, ΓΕΡΟΥΣ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Κ.Τ.Λ.). ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

1.22 γαμω την παναγια σου χυνω στον σταυρο της σημαιας σου γαμω την ellada σου και τον στρατο σου σκατομπατσε βλαχοφασιστα. αντε τσιμπουκωσε τον πυγμαιο αρχηγο σου κομπλεξικη λουγκρα γαμω τα πεθαμενα σου γαμω

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ http://​europeansuperpower.wordpress.co​m/2012/04/07/​united-states-of-europe-4/ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ(ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ).Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.