Τετάρτη, Απριλίου 18, 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ


Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Δήμος Μαραθώνος, συνεχίζοντας τις δράσεις του κατά της εγκατάστασης ΧΥΤΑ στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία συνυπογράφεται από συνολικά 1.379 κατοίκους του Δήμου, η χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη θέση αντίκειται σε σειρά κανόνων που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και της δημόσιας υγείας.



Στο έγγραφο προς την Κομισιόν περιλαμβάνεται και το πρόσφατο πόρισμα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, από το οποίο, όπως επισημαίνει ο δήμος, επιβεβαιώνεται ότι α) το χώρο όπου κατασκευάζεται ο ΧΥΤΑ διατρέχουν ενεργά ρέματα, β) η φύση και η σύσταση του εδάφους στην έκταση αυτή δεν επιτρέπουν την ασφαλή λειτουργία της εν λόγω εγκατάστασης και γ) οι μελέτες επί των οποίων βασίστηκε η αδειοδότηση του Χ.Υ.Τ.Α. είναι ελλιπείς, αφού δεν θεμελιώνονται, όπως έπρεπε, σε έρευνα πεδίου αλλά σε βιβλιογραφική τεκμηρίωση που αφορά την ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.


Δεδομένου του πορίσματος, ο δήμος Μαραθώνος ζητεί την καταδίκη της Ελληνικής Δημοκρατίας για παράβαση του ενωσιακού δικαίου, καθώς και την ανάκληση της απόφασης της Επιτροπής, η οποία προβλέπει τη χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Συνοχής.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
18-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: