Πέμπτη, Απριλίου 19, 2012

ΡΩΣΙΑ: Η ΜΟΣΧΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ


Η Ρωσία πιστεύει πως η διεθνής διάσκεψη στο Παρίσι για τη Συρία δεν έχει στόχο την έναρξη διαλόγου, αλλά τον αποκλεισμό της Δαμασκού από το διάλογο, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας πως η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη.
"Στόχος της συνάντησης όπως φαίνεται δεν είναι να αναζητηθεί πεδίο διαλόγου με τη Συρία, αλλά αντίθετα να βαθύνει η διαμάχη ανάμεσα στη Δαμασκό και την αντιπολίτευση", τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.
"Λάβαμε πρόσκληση για τη συνάντηση αυτή και απαντήσαμε αρνητικά.

Οι οργανωτές προφανώς δεν υπολογίζουν τόσο στην παρουσία μας", πρόσθεσε ο ίδιος.
"Η άποψη της Μόσχας για αυτού του είδους τις συναντήσεις είναι γνωστή, δεν διαφέρει από την προσέγγισή μας στις προηγούμενες συναντήσεις των υποτιθέμενων φίλων της Συρίας στην Τύνιδα και την Κωνσταντινούπολη", τόνισε ο Λουκάσεβιτς.
"Η σύνοδος του Παρισιού έχει τον ίδιο μονομερή χαρακτήρα: δεν έχουν προσκληθεί οι εκπρόσωποι της συριακής κυβέρνησης", υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.
"Πρέπει σήμερα, όπως ποτέ πριν, να επικεντρωθούμε σε συντονισμένες προσπάθειες για να ξεπεραστεί η εσωτερική κρίση στη Συρία, βασιζόμενοι στο σχέδιο Αναν και όχι να ασχολούμαστε με μονομερείς πρωτοβουλίες στο πλαίσιο συναντήσεων αμφιβόλου προσανατολισμού", είπε χαρακτηριστικά ο Λουκάσεβιτς.
"Η Ρωσία κάνει έκκληση κατά της ερασιτεχνικής καταστροφικής πολιτικής, αλλά υπέρ της πλήρους στήριξης των προσπαθειών του Κόφι Αναν", κατέληξε.
ΜΦ © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
19-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: