Δευτέρα, Απριλίου 09, 2012

«ΌΧΙ» ΑΠΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ


Αρνητική ήταν η απάντηση τόσο του ΚΚΕ όσο και της Δημοκρατικής Αριστεράς στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προεκλογική συνεργασία στις οκτώ μονοεδρικές της χώρας. 
Σύμφωνα με Τα Νέα, στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς χαρακτηρίζουν «επικοινωνιακού τύπου» την πρόταση του Αλ.Τσίπρα, σημειώνοντας πως αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για συνεργασία, αυτή θα γινόταν σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι μόνο στις μονοεδρικές.



Αρνητική ήταν εμμέσως πλην σαφώς και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μιλώντας την Κυριακή σε συγκέντρωση στον Γέρακα επιτέθηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ νοθεύει τη λαϊκή συνείδηση όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ στο ξεκίνημά του» είπε, ενώ για τη ΔΗΜΑΡ η κριτική αφορούσε τη θέση ότι «το Μνημόνιο δεν αλλάζει αφού έχει ψηφιστεί από τη Βουλή».


Το ΚΚΕ, σύμφωνα με την θέση που ανέπτυξε η κ. Παπαρήγα, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στον διαχωρισμό μνημονιακές-αντιμνημονιακές δυνάμεις, επισημαίνοντας ότι το Μνημόνιο έχει πλέον ξεπεραστεί, αφού ήδη προ πολλού εφαρμόζεται και αυτό δείχνει, όπως είπε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αφερέγγυος και νοθεύει τη λαϊκή συνείδηση με αριστερό λάβαρο.


Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε ανοικτά να υπάρξουν κοινοί υποψήφιοι στις οκτώ μονοεδρικές.


«Είναι οκτώ έδρες. Ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ. Μια σύμπραξη, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ,
ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων στις μονοεδρικές μπορεί να είναι πρώτη δύναμη στις μονοεδρικές και να αφαιρέσουν έστω οκτώ έδρες από τα κόμματα του Μνημονίου. Στηρίζοντας ο ένας το ψηφοδέλτιο του άλλου στις μονοεδρικές που θα συμφωνήσουμε. Και εμείς δηλώνουμε εκ των πρότερων ότι δεν θέλουμε παρά μία μόνο από τις οκτώ. Οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
9-4-2012

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα δε μπορω να καταλαβω τα ζωα... τετοιες μ@@#@κιες κανει η αριστερα και θα ξαναβγει πασοκ-νδ... τι να πω ρε π0*στι μου... μου φενεται θελουν "αποκεφαλισμο" και "καθαρισμα" ολες οι ηγεσιες ολων των πολιτικών σχημάτων... ωρες ωρες πραγματικα πιστευω οτι μεγαλο μερος των πολιτικών πασχει απο βαριας μορφης αυτισμο.

apivdismenos είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΔΗΘΕΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ,ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΑΡΕΚΛΟΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΣΑΣ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΔΩ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ.
ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ, ΤΟΤΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΥΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας, μόνο αυτό, στα μούτρα σας και οι ιδεολογίες σας γαϊδούρια, ο εχθρός είναι κοινός κι εσείς κοιτάτε τα κοιτάποια της ιδεολογίας σας αν συμφωνούν. ΗΛΙΘΙΟΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα κόμματα εξουσίας ήδη έχουν σχεδιάσει την συνεργασία τους μετά τις εκλογές. Η αριστερά στην ελλάδα κοιμάται όρθια... Αν δεν γίνουν συνεργασίες στην αριστερά και υπάρξει πάλι κυβέρνηση νδ και πασοκ, καλά θα κάνει η αριστερά να ετοιμάζεται για τρελό γιαούρτωμα... Τέρμα η κοροιδία με τις κορώνες εντός και εκτός βουλής. Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα...

Ανώνυμος είπε...

Ή ΔΗΜΑΡ,δεν είναι αριστερά,είναι Πασοκ στην θέση του Πασοκ.Το ΚΚΕ παλαιότερα συνεργάστηκε με διάφορους,τώρα δεν ενδιαφέρεται ο ρόλος του αρχίζει και τελειώνει στον συνδικαλισμό,μην το ψηφίζεται σαν κόμμα.Εδώ παίζονται και αρχηγιλίκια,τι σημασία έχει για αυτούς ο λαός

Ανώνυμος είπε...

Ντάξει, όλοι οι απο πάνω μηδενική πολιτική συνείδηση. Όλοι τρώνε την καραμέλα της συνεργασίας.

Για πείτε ρε καλόπαιδα: τι κοινό έχει το ΚΚΕ με ΣΥΡΙΖΑ/ΔΗΜΑΡ;

Σε τι επίπεδο να συνεργαστούν;

"Ο εχθρός είναι κοινός" λέει ένας από πάνω. Ναι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ είναι και αυτοί μέρος του εχθρού.

Το ΚΚΕ στηρίζει διαγραφή χρέους και έξοδο από ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ παραμονή στην ΕΕ και "διαπραγμάτευση" (και καλά) του χρέους. Άρα; ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ στην ουσία μία από τα ίδια, τι σόι συνεργασία να προκύψει όταν όλα παίζονται στο αν θα στρέψουμε την πλάτη στην ΕΕ ή θα παραμείνουμε εκεί;

Μην τρώτε κουτόχορτο! Δεν υπάρχουν "αριστεροί" και "δεξιοί", μην ψαρώνεται με αυτές τις έννοιες. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν ανατροπή της σημερινής κατάστασης από τη βάση (ΚΚΕ) και αυτοί που παίζουν με τους ισχύοντες κανόνες (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ) και που φυσικά δεν μπορούν να πετύχουν κάτι, γιατί προσπαθούν να διαχειριστούν τη βρωμιά και όχι να την καθαρίσουν.
Σημασία έχει στις εκλογές να ενισχυθούν οι πραγματικά εργατικές δυνάμεις μέσα στη βουλή και όχι 'γκιόζηδες όπως ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ που προσπαθούν να βρουν μέσες και συμβιβαστικές λύσεις.

Δεν γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι: ή με τους εργαζόμενους ή με εργοδοσία/κεφάλαιο/ΕΕ.

Σκεφτείτε και διαλέξτε...

Ανώνυμος είπε...

po re pousti kanenan apo olous autous den thelw na psifisw..den mporei na vgei enas arxidatos aneksarthtos na tous shkwsei olous..?