Παρασκευή, Απριλίου 06, 2012

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕ.ΣΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ



Η οργή του κόσμου ξεχείλισε με την μονάδα βιοαερίου που πάει να λειτουργήσει στην περιοχή της Μαντινείας. Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τον επιχειρηματία που πάει να κάνει την επένδυση γιατί με άλλη κτηνοτροφική μονάδα που έχει στην περιοχή έχει βρωμίσει κυριολεκτικά τον τόπο. Και ενώ οι μονάδες βιομάζας και βιοαερίου είναι πραγματικά εξαιρετικά ωφέλιμες αν λειτουργήσουν σύμφωνα με αυστηρή περιβαλλοντική μελέτη, ο κόσμος της περιοχής , απλός αγροτικός κόσμος, φάνηκε ότι δεν είναι σωστά ενημερωμένος για το τι πάει να γίνει στην περιοχή τους.
Η κατάσταση βγήκε εκτός ορίων όταν ο Περιφερειάρχης πρότεινε το σώμα να υπερψηφίσει την ΜΠΕ της μονάδας βιοαερίου στην περιοχή Μπέρμπερη με όλες όμως τις παρατηρήσεις των υπηρεσιών, των συμβούλων και των κατοίκων.
Το αποτέλεσμα ήταν 4-5 πρωτοπαλίκαρα του τσαμπουκά και της φασαρίας ξεκίνησαν τα επεισόδια, ενεπλάκησαν και καμιά τριανταριά ακόμα κάτοικοι της περιοχής και το Περιφερειακό συμβούλιο έγινε καλοκαιρινό!




Κυριολεκτικά δεν έμεινε τίποτα όρθιο μέσα στην μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης όπου συνεδρίαζε το ΠΕ.ΣΥ Πελοποννήσου.
Έφυγαν τραπέζια καρέκλες ,ποτήρια ,μπουκάλια και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους οι αφηνιασμένοι κάτοικοι της Μαντινείας.
Το ξεκίνημα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας το έκανε γνωστός “ταραξίας” της Τρίπολης που δημιουργεί επεισόδια παό τα γήπεδα μέχρι και τα δημοτικά συμβούλια.
Το συγκεκριμένο άτομο πήγε και έριξε ένα ποτήρι με νερό στο πρόσωπο του Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας κ.Μπεντεβή. Αμέσως επενέβησαν δυο-τρεις και αναποδογύρισαν κάποια τραπέζια που καθόντουσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι.
Αυτό ήταν . Σε χρόνο ρεκόρ η αίθουσα είχε γίνει καλοκαιρινή .
Μάλιστα είχαμε ακόμα και σοβαρά τραυματισμένο από τα ιπτάμενα αντικείμενα που είχαν κατακλύσει την αίθουσα . Ένας υπάλληλος της Περιφέρειας χτύπησε σοβαρά στο μάτι με την κόχη εκσφενδονισμένου τραπεζιού και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο κινδυνεύοντας να χάσει το φως του.
Τα πνεύματα ηρέμησαν , μετά από πολλή ώρα με την επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης και διμοιρίας των ΜΑΤ.
Ο αντιπερειφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας που σύμφωνα με πληροφορίες μας ήταν κατά της έγκρισης της Μ.Π.Ε και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης που ήταν υπέρ αλλά με πολύ αυστηρούς όρους, φυγαδεύτηκαν με την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Φυσικά και τα επεισόδια αυτά είναι καταδικαστέα από όλους μας.
Δεν είναι δυνατόν να επιβληθεί καμία άποψη όσο δίκιο κι αν έχει με τραμπουκισμούς και ενέργειες που καταλύουν κάθε έννοια συντεταγμένης πολιτείας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα δια της βίας να επιβάλει την άποψή του. Έχουμε ήδη περάσει σε καταστάσεις άκρως επικίνδυνες για την λειτουργία της δημοκρατίας.
Και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο τραυματισθείς περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας κ. Μπεντεβής υπέβαλε ήδη την παραίτησή του.
Από την άλλη πλευρά όμως δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίζουμε και ακόμα χειρότερα να αγνοούμε την βούληση των πολιτών .
Μπαίνουν σοβαρά ερωτήματα για τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ενημερώθηκε σωστά ο κόσμος της Μαντινείας για το τι είναι η μονάδα του βιοεαρίου που πάει να λειτουργήσει;
Προηγήθηκε διαβούλευση με ελεύθερο διάλογο με τους πολίτες της περιοχής;
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο Πέτρος Τατούλης είχε συμφωνήσει με μεγάλη μερίδα των κατοίκων να εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της υπό λειτουργία μονάδας βιοαερίου, με την προϋπόθεση ότι θα έμπαιναν σοβαροί και αυστηροί όροι λειτουργίας.
Πάντως με την ευκαιρία αυτή θα πρέπει και η ίδια η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου να κάνει αυτοκριτική σε κάποια σοβαρά πράγματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της και να εξετάσει το πιθανότατο ενδεχόμενο να κάνει κάποιες απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

ΑΘΛΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ
Κλείνοντας θέλουμε να καταδικάσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άθλια φασιστική προβοκάτσια που προσπαθεί να ενοχοποιήσει για τα επεισόδια όχι τους κατοίκους της Μαντινείας αλλά οργανωμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ που ήρθαν δήθεν φερτοί στην Τρίπολη με σκοπό να δημιουργήσουν αυτά τα επεισόδια.
Θέσαμε αυτές τις εκδοχές υπ όψιν σε σοβαρά στελέχη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και της μείζονος μειοψηφίας οι οποίοι ΟΜΟΦΩΝΑ καταδίκασαν αυτές τις σκοπίμως διοχετευόμενες φήμες και συμφώνησαν με τον χαρακτηρισμό της sfedona.gr περί “άθλιας φασιστικής προβοκάτσιας.”

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

4-5 πρωτοπαλίκαρα του τσαμπουκά και της φασαρίας ξεκίνησαν τα επεισόδια, ενεπλάκησαν και καμιά τριανταριά ακόμα κάτοικοι της περιοχής και το Περιφερειακό συμβούλιο έγινε καλοκαιρινό
ΠΟΙΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ