Τετάρτη, Απριλίου 04, 2012

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΙ


Μετά τα δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης και τη συγκέντρωση βοήθειας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας φαίνεται ότι βρίσκουν και Γάλλους συμμάχους.
Μετά τα δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης και τη συγκέντρωση βοήθειας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας φαίνεται ότι βρίσκουν και Γάλλους συμμάχους. Σήμερα το πρωί, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο στο οποίο συνεχίζεται για περισσότερους από πέντε μήνες η μεγάλη απεργία που έχει προκαλέσει αίσθηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παραδόθηκαν 27 τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τη Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας.

Πρόκειται για μια οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται από το 1945 προσφέροντας επισιτιστική βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη αφού, όπως επισημαίνει, το δικαίωμα στη διατροφή μπορεί να κατοχυρώθηκε το 1948, όμως στην πράξη δεν ικανοποιείται. Είναι ενδεικτικό ότι η Λαϊκή Μέριμνα προσέφερε το 2009 διατροφική βοήθεια τουλάχιστον μία φορά σε περισσότερους από 1,3 εκατ. ανθρώπους στη Γαλλία.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
4-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: