Τετάρτη, Απριλίου 25, 2012

«ΌΧΙ» ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ


Η περιοχή Μελετάνι αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την Δυτική Αττική και η τοπική κοινωνία ζητά να μην κατασκευαστεί εκεί ο χώρος που θα δέχεται τα επικίνδυνα απόβλητα.
Η περιοχή Μελετάνι αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την Δυτική Αττική και η τοπική κοινωνία ζητά να κατασκευαστεί εκεί ο χώρος που θα δέχεται τα επικίνδυνα απόβλητα.



Παλιότερα το Μελετάνι της Μάνδρας φιλοξενούσε βιομηχανική δραστηριότητα που πλέον δεν υπάρχει.


Οι κάτοικοι της περιοχής και η τοπική αυτοδιοίκηση αντί χώρος εναπόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων ζητά να γίνουν παρεμβάσεις έτσι ώστε η τοποθεσία να μπορεί να δέχεται παραθεριστές το καλοκαίρι και να αναπτυχθεί χειμερινός τουρισμός.


Την περιοχή επισκέφθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος με την Αντιπεριφεριάρχη Αττικής, Σταυρούλα Δήμου.


«Η επίσκεψη γίνεται σήμερα, για να δείξουμε επί τόπου στον υπουργό ότι πρόκειται για έναν χώρο απείρου φυσικού κάλλους. Πρέπει να προστατευθεί και να παραμείνει Ζώνη Α2» είπε η κ. Δήμου.





Από τον πλευρά του υπουργείου υπάρχει η διάθεση, σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής να σχεδιαστεί πρόταση αποκατάστασης, η οποία να αναδεικνύει το φυσικό κάλλος, τις κατασκευές που υπάρχουν ακόμα από την βιομηχανική κρίση, αλλά κυρίως να δίνει στους κατοίκους τη δυνατότητα να την  επισκέπτονται και να χαίρονται τη φύση.


«Περιοχές που είναι χώρος μεγάλου φυσικού κάλλους πρέπει να προστατεύονται και να αποκαθίστανται και όχι να ανοίγουμε νέες πληγές. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να ανοίξει εδώ μια νέα ιστορία που να αφορά σε εναπόθεση επικινδύνων αποβλήτων» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
newsit.gr
ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: