Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-


Όλη αυτή η συζήτηση για τα ταμειακά διαθέσιμα θα είχε πολύ γέλιο εάν η κατάσταση της οικονομίας δεν ήταν για κλάματα. Κι επειδή κυβέρνηση μπορεί να μην έχουμε, αλλά έχουμε μνήμη, θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα.
Ποιός πήρε την απόφαση και με ποιο ακριβώς σκεπτικό να υποβληθούν όοοολες οι φορολογικές δηλώσεις έως τις 15 Ιουνίου, στερώντας τα κρατικά ταμεία από τους αυξημένους (λόγω αφορολογήτου και τεκμηρίων) φόρους των ελευθέρων επαγγελματιών, που θα είχαν αρχίσει να μπαίνουν από τον Απρίλιο;
Ποιός ακριβώς πήρε την απόφαση και με ποιο σκεπτικό να «παγώσει» η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΤΑΚ και του ΦΑΠ, που ήταν έτοιμα από το Μάρτιο; Μήπως υπήρχε η διάθεση ή η πρόθεση να καταργηθούν αναδρομικά οι εν λόγω φόροι ή απλώς η αποστολή τους θα συνέπιπτε με τη προεκλογική περίοδο;
Ποιός ακριβώς και με ποιό σκεπτικό συνεννοήθηκε με τη ΔΕΗ έτσι ώστε οι λογαριασμοί της να μη συμπεριλαμβάνουν μέχρι νεωτέρας το γνωστό «χαράτσι», που καλώς ή κακώς λειτούργησε ως σωσίβιο για το Προϋπολογισμό του 2011;
Έως ότου απαντηθούν αυτά τα απλά ερωτήματα, ας αποφύγουν κάποιοι τη δακρύβρεχτη κουβέντα για τις αντοχές του Προϋπολογισμού. Μετά το συζητάμε.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ 
IEFIMERIDA.GR
ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε γενικές γραμμές κάνεις καλή δουλειά. Ενημερώνεις καλά τον κόσμο. Εδώ όμως θέλει πιο χαλαρά… Δηλαδή να βάλουν χαράτσια; Δε λες, πάλι καλά, που έγιναν οι εκλογές; Ούτε συντάξεις θα κόψουν, ούτε χαράτσι ΔΕΗ. Αν δεν γίνονταν εκλογές ,θα μας έκοβαν μισθούς, συντάξεις, θα έστελναν φόρους… Για τα έσοδα μην ανησυχείς. 1) Μάζεψαν αρκετά από τη ληστεία στους μισθούς και τις συντάξεις από προηγούμενους μήνες. 2) Πως έχουν για να χρηματοδοτούν τα κόμματα κλπ; Αν θέλουν λεφτά από τις καταθέσεις στο εξωτερικό, όχι από μας. 3) Ότι παίρνουν, το δίνουν στους τοκογλύφους ή στους κομματικούς κλέφτες. Το μνημόνιο είναι ανήθικο και παρανοϊκό. Και τα χαράτσια του το ίδιο. Απόδειξη ότι μειώθηκε το ΑΕΠ, και αυξήθηκε το χρέος με αυτή την πολιτική. Οι φόροι δεν είναι λύση. Είναι κλοπή. Λύση είναι να υπάρχει δικαιοσύνη, ισότητα, σοβαρή πολιτική. mitsos175.

Ανώνυμος είπε...

Πρεζα μηπως εισαι φοροφαγας?
Ρε χαμενε εδω χασαμε τις δουλειες οχι φορους δεν θα πρεπε να πληρωνουμε ουτε το ΦΠΑ δεν θα πρεπε που βγαινει 1 με δυο χιλιαρικα το κεφαλι.
Εισαι Ευρωπη φιλαρακο και στην Ευρωπη οι ανεργοι παιρνουν απο το κρατος επιδοτηση ενοικιου φαγητου και αλλες ευκολιες ενω εδω δεν παιρνουν τιποτα.
Οι φοροι σκοπο εχουν να παρεχουν προνοια κι οχι να τους τρωνε οι φοροφαγαδες.