Πέμπτη, Μαΐου 31, 2012

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΘΕΣΕ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να θέσει στο αρχείο τη διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για ελλιπή μεταφορά στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας για τις υπηρεσίες.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, η Ελλάδα ενημέρωσε την Επιτροπή για τη θέσπιση όλων των αναγκαίων μέτρων για την πλήρη μεταφορά της οδηγίας.



Ωστόσο, η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί την εφαρμογή του κειμένου αυτού στην πράξη και διατηρεί το δικαίωμα να κινήσει, σε περίπτωση μη ορθής εφαρμογής, διαδικασία επί παραβάσει.
Στις 27 Οκτωβρίου 2011, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω ελλιπούς εφαρμογής της οδηγίας και να ζητήσει από το Δικαστήριο να επιβάλει χρηματικές ποινές στα τρία κράτη- μέλη.


Τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο του 2012, η Γερμανία και η Αυστρία κοινοποίησαν, αντιστοίχως, στην Επιτροπή τη θέσπιση των τελευταίων μέτρων μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο.
Ως εκ τούτου, οι διαδικασίες επί παραβάσει κατά των δύο αυτών κρατών μελών περατώθηκαν στις 26 Ιανουαρίου και στις 26 Απριλίου 2012.


Με τη θέσπιση των πρόσφατων μέτρων μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο από την Ελλάδα, όλα τα κράτη μέλη έχουν πλέον μεταφέρει τυπικά την οδηγία «υπηρεσίες», η οποία εκδόθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2006 και η προθεσμία για την εφαρμογή της είχε λήξει στις 28 Δεκεμβρίου 2009.© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: