Δευτέρα, Μαΐου 14, 2012

ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΝΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με 20,5% έναντι 19,4% της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της RASS για τον Ελεύθερο Τύπο.
Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 11,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,8%, Δημοκρατική Αριστερά με 6,2%, ΚΚΕ με 4,8%, Χρυσή Αυγή με 3,8%, Δημοκρατική Συμμαχία με 2,4%, Δημιουργία Ξανά με 2,3%, ΛΑ.Ο.Σ. με 2%, Οικολόγοι Πράσινοι με 1,8%. Αλλο κόμμα ψηφίζει το 3,7%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 11,3% και το άκυρο/λευκό το 2,2%.



Στο ερώτημα «Είστε υπέρ ή κατά της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ;», το 81,4% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ και το 16,3% κατά. Παράλληλα, το 53,6% δηλώνει ότι επιθυμεί να προχωρήσει η χώρα με το οικονομικό πρόγραμμα που υπάρχει, έναντι 38% που απαντά ότι πρέπει να το απορρίψουμε, ακόμα και αν αυτό σημαίνει άμεση χρεοκοπία.


Στο ερώτημα «Ποιος πολιτικός αρχηγός έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το μη σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές;» (με αυθόρμητη απάντηση), το 39% απαντά ο Αλέξης Τσίπρας, το 20,2% «όλοι», το 19,3% ο Αντώνης Σαμαράς και το 8,3% ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Παράλληλα, το 66,1% των ερωτηθέντων επιθυμεί να βρεθεί τρόπος να σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ το 32,4% θέλει ξανά εκλογές.


Η έρευνα της RASS διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή (10 και 11 Μαΐου) ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2012

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ;
ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ...
ΕΧΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΡΕ....

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερος τυπος?α καταλαβα..

Ανώνυμος είπε...

ετσι κι αλλιως στου κασιδιαρη το κεφαλι μαθαινουν ολοι ας ερθει και ο τσιπρας να παιξει μαζι μας. πραγματικα εχεται καμμια ελπιδα οτι θα ερθει καποιος που θα μας αλλαξει? μονοι μας πρεπει ν αλλαξουμε. ποσο καλυτερους πολιτικους θα ειχαμε αν δεν ειμασταν τοσο γλιτσιαρικα ανθρωπακια το εχεται σκεφτει?

Ανώνυμος είπε...

H μόνη που μιλάει για τα δάνεια του κοσμάκη είναι η Χ.Α η οποία απ΄ότι είπε και ο Τράγκας σήμερα θα στραφεί κατά των εισπρακτικών εταιρειών που ζορίζουν τον κόσμο.Όλοι οι άλλοι μουγκα,κουβέντα, οι επιχειρήσεις κλείνουν ο κόσμος μένει άνεργος και το πάγωμα των πληστηριασμών είναι μόνο μέχρι το τέλος του χρόνου.Μετά θα τους πετάνε έξω κατά χιλιάδες όλους.Να γιατί Χρυσή Αυγή. Στα τέτοια μου τα παχιά λόγια όλων των άλλων που έδειξαν το πρόσωπο τους στους αδύναμους Πάμε γερά Χ.Α 15% ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν συμφωνώ σε όλα εντούτοις όντως η κοροιδία πάνω σε αυτό το θέμα ειδικά από τον Βενιζέλο ήταν ολοφάνερη.Κουρέψτε τα ομόλογα έλεγε και όταν τον ρωτούσαν θα κουρευτούν τα δάνεια του κόσμου έλεγε να τελειώσουμε με το PSI και μετα θα το δούμε.Ε μόλις τελειώσε το κούρεμα είπε απλά δεν μπορεί να γίνει κούρεμα για στα δάνεια του κόσμου.Ενδιαφέρον μηδέν και καλόύσε και τον κόσμο να τον ψηφίσει