Πέμπτη, Μαΐου 31, 2012

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ


Σχέδιο αντιστροφής των τάσεων διαρκούς μείωσης των εσόδων έχει ενεργοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς θα έχει σήμερα Πέμπτη συνάντηση με τους Γενικούς Διευθυντές και του Διευθυντές του υπουργείου προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες τόνωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.



Στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού μπαίνουν ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες του Δημοσίου και ιδίως όσοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία ή εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια.


Με τις εισπράξεις του Μαΐου να καταγράφουν πτώση που υπερβαίνει το 20%, παρά τη μικρή ανάκαμψη των εσόδων από ΦΠΑ και Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, ο κ. Ζανιάς θα ζητήσει  εντατικοποίηση των προσπαθειών για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών με τηλεφωνικές οχλήσεις, ραβασάκια και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους οφειλέτες, ιδίως αυτούς που έχουν αφήσει απλήρωτες τις υποχρεώσεις τους κατά το διάστημα των τελευταίων μηνών.


Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργεί ου Οικονομικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει παράταση στις προθεσμίες τόσο για την υπαγωγή στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα, η οποία λήγει σήμερα, όσο και για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: