Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

ΗΜΕΡΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Καζάνι που βράζει θύμιζε η Πάτρα την επόμενη μέρα των επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και μελών της Χρυσής Αυγής. Πολίτες εκφράζουν φόβους και προβληματισμό, ενώ οι φορείς απευθύνουν έκκληση για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο νότιο διαμέρισμα της πόλης, όπου διαμένουν οι μετανάστες.
Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα και χθες το βράδυ, όταν κάτοικοι, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν κρανοφόροι με ρόπαλα, συγκεντρώθηκαν έξω από την Πειραϊκή Πατραϊκή.
Τα συνθήματα στη μνήμη του δολοφονημένου από τρεις Αφγανούς 29χρονου Πατρινού Θανάση Λαζανά ήταν συνεχή, ενώ κάποια στιγμή εκτοξεύθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων φωτοβολίδες, πέτρες και μία μολότοφ.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και η κατάσταση παρέμενε εκρηκτική μέχρι αργά το βράδυ.Χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο της αχαϊκής πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία όλων των φορέων της περιοχής και τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της αύξησης της εγκληματικότητας.
Στη σύσκεψη διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως η δημιουργία πλωτού κέντρου κράτησης των μεταναστών, το οποίο, κατά τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο, μπορεί να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται.Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τ. Αποστολόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Κ. Πλατυκώστας, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας Δ. Δριβίλας και άλλοι παράγοντες. Πριν ξεκινήσει η σύσκεψη, ο δήμαρχος Γ. Δημαράς και ο περιφερειάρχης μίλησαν στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και απηύθυναν έκκληση να υπερισχύσει η ψυχραιμία και να απομονωθούν τα ακραία στοιχεία.
Επικοινωνία με Οικονόμου
Ο κ. Κατσιφάρας έκανε ειδική μνεία στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε από τον υπουργό ενίσχυση της αστυνόμευσης μέσα και έξω απ' το λιμάνι της Πάτρας και περιπολίες σε μόνιμη βάση σε συνοικίες της πόλης, όπως οι Ιτιές, η Παραλία και τα Ζαρουχλέικα.
«Θα υπάρξει κάθε δυνατή προσπάθεια να ληφθούν μέτρα, ωστόσο, λόγω προεκλογικής περιόδου, υπάρχουν νομικά και άλλα προσκόμματα στην αύξηση του αριθμού των αστυνομικών δυνάμεων», επισήμανε ο περιφερειάρχης.
Χθες πάντως η περιοχή γύρω από την Πειραϊκή Πατραϊκή θύμιζε φρούριο, αφού κατέφθασαν διμοιρίες των ΜΑΤ και από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας για να ενισχύσουν την τοπική αστυνομία.
Η αστυνομία εκφράζει φόβους για τη συνέχιση των επεισοδίων μεταξύ ομάδων που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και της Χρυσής Αυγής, μετά και την επίθεση που δέχθηκε ο Αχαιός βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.
Ο κ. Αρβανίτης έφευγε από τον τηλεοπτικό σταθμό μαζί με τον δημοσιογράφο και πρόεδρο της Ενωσης Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων Απόστολο Βουλδή και βρέθηκε μπροστά σε μία ομάδα μαινόμενων αντιεξουσιαστών, οι οποίοι του είχαν στήσει «καρτέρι». Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ.
Καταδίκη και ανοχή
Διχασμένοι οι κάτοικοι για τα επεισόδια
Οι κάτοικοι που ζουν περιμετρικά των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής έχουν χωριστεί στα δύο. Οι μισοί καταδικάζουν τα επεισόδια που σημειώθηκαν με τα μέλη της Χρυσής Αυγής και οι άλλοι μισοί υποστηρίζουν πως, αφού η Πολιτεία δεν μπορεί να τους προφυλάξει, τότε η μόνη λύση είναι να... πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.
Η δολοφονία του άτυχου 29χρονου Θανάση Λαζανά εξόργισε τους κατοίκους του νοτίου διαμερίσματος της Πάτρας, που ζουν υπό τον φόβο των λαθρομεταναστών.
Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής από την Πάτρα αλλά και από την Αθήνα και άλλες περιοχές συγκεντρώθηκαν στην οδό Ανθείας και ξεκίνησαν πορεία με κατάληξη την Πειραϊκή Πατραϊκή, όπου έχουν βρει πρόχειρο κατάλυμα οι μετανάστες που διαμένουν στην περιοχή.
Φορώντας κράνη και κρατώντας ρόπαλα και σιδηρολοστούς, θέλησαν να μπουν μέσα στο κτίριο με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Η μανία των κρανοφόρων ήταν τόσο μεγάλη που επιστράτευσαν και μια... μπουλντόζα για να εισέλθουν στο κτίριο.
Ενωση συντακτών Πελοποννήσου
Αντίδραση για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου
Σε ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών αναφέρεται ότι ο Α. Βουλδής δέχθηκε επίθεση από ομάδα τριάντα ροπαλοφόρων, όταν παρενέβη με σκοπό ν' αποτρέψει τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος νωρίτερα είχε εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. «Η τραμπουκική επίθεση σε βάρος του και η ''ενέδρα'' με ρόπαλα, κράνη και λοστούς, έξω απ' τις εγκαταστάσεις ενός μέσου ενημέρωσης συνιστούν ευθεία βολή κατά του αγαθού της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ενωσης.
Λίνα Μπάστα
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες λάθος, Τελος η Ημέρες Τρόμου στην μετά την απομακρυνση των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ