Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ Β. ΣΤΑΜΑΤΗ


Την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που υπέβαλε η σύζυγος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Γ. Βούλγαρης.
Όπως αναφέρει στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός, η βαρύτητα της πράξης που αποδίδεται στη σύζυγο του πρώην υπουργού, αλλά και το γεγονός ότι θεωρείται ύποπτη φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση της προσωρινής της κράτησης.



Ο κ. Βούλγαρης κρίνει επίσης ότι αν αφεθεί ελεύθερη η κατηγορουμένη, ενδεχομένως «θα επιχειρήσει να συγκαλύψει παλαιότερες πράξεις».


Στην αίτηση που υπέβαλε πριν λίγες ημέρες, δια των συνηγόρων της, η κ. Σταμάτη χαρακτηρίζεται «άδικη και επαχθής» η προφυλάκισή της, δεδομένου ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού το οποίο στερείται και τον πατέρα που επίσης είναι προφυλακισμένος. Πρότεινε μάλιστα να της επιβληθούν ακόμη και οι όροι του κατ΄οίκον περιορισμού και της εμφάνισης τρεις φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα.


Απαντώντας στις αιτιάσεις της κατηγορουμένης, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι και άλλες μητέρες ανηλίκων είναι στην φυλακή για αξιόποινες πράξεις και επίσης ότι υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις ανδρόγυνων που τελούν υπό κράτηση. Η αίτηση της κ. Σταμάτη θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο Συμβούλιο που έχει και τον τελικό λόγο για την αποφυλάκισή της ή όχι.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: