Τρίτη, Μαΐου 08, 2012

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ-ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ


Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ...ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΦΗΝΕ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ AIDS ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕMΑ;;;
Ή ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΑΡΧΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΑ;;;
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, η αδυναμία των ασθενών να προμηθευτούν τα φάρμακά τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, από τη στιγμή που δεν μπορούν να τα βρουν στα φαρμακεία των νοσοκομείων, θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους.

«Όταν ένας ασφαλισμένος επιστημονικού ταμείου με συνταγή που περιέχει φάρμακο για χημειοθεραπεία (αντικαρκινικό) πηγαίνει σε τρία νοσοκομεία, τα οποία δηλώνουν ότι δεν το έχουν αλλά και δεν αναλαμβάνουν να το παραγγείλουν, πώς ο εν λόγω ασθενής θα κάνει τη θεραπεία του, δεδομένου ότι ο νόμος απαγορεύει στα ιδιωτικά φαρμακεία να εκτελέσουν αυτήν τη συνταγή;», επισημαίνουν οι τρεις σύλλογοι.
Παράλληλα, καλούν τους αρμοδίους της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, έστω και την τελευταία στιγμή μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού «να συναισθανθούν πού έχουν οδηγήσει τη φαρμακευτική περίθαλψη και να αλλάξουν έστω και επιμέρους διατάξεις, για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».
Το πρόβλημα επισημαίνει και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ο οποίος εξηγεί στη «Μ» ότι ο μοναδικός τρόπος για να εκτελέσει μια τέτοια συνταγή ένα ιδιωτικό φαρμακείο είναι να μην έχει το φάρμακο το νοσοκομειακό φαρμακείο και να αναγράφεται στη συνταγή «στερείται». Ωστόσο, υπάρχει μία γενικότερη κατεύθυνση προς τους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς να μην αναγράφουν τη λέξη «στερείται», αλλά να ενημερώνουν τους ασθενείς ότι θα παραγγείλουν το φάρμακό τους και να τους ζητούν να περιμένουν λίγες ημέρες μέχρι να έρθει. Έτσι προκαλείται ταλαιπωρία τω ασθενών, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να περιμένουν.
 http://www.makthes.gr/news/reportage/87839/
ΠΡΕΖΑ TV
8-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: