Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τελικά κάποιες επιχειρήσεις δεν φαίνεται να νοιάζονται για την κρίση που μαστίζει τη μέση ελληνική οικογένεια και πιέζουν για αυξήσεις ενώ η οικονομία καθημερινά βυθίζεται στην αμφιβολία.
Πιο συγκεκριμένα, έγκυρες πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως εταιρείες όπως αυτές της οικογένειας Φιλίππου Elbisco (του Κυριάκου και του εφοπλιστή Κουμάνταρου) και ΦΑΓΕ (των Γιάννη και Kυριάκου Φιλίππου) απαιτούν από το λιανεμπόριο αυξήσεις της τάξης του 15% παρά τη σαφή μείωση των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών.



Πρόκειται για αυξήσεις που είναι αδικαιολόγητες αφού και μείωση εργατικού κόστους έχουν κάνει οι εν λόγω βιομηχανίες και φυσικά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε μια αγορά που ρημάζει.


Την ίδια ώρα όμως δεν είναι μόνο οι δύο γνωστές βιομηχανίες τροφίμων που θέλουν ανατιμήσεις αλλά και άλλες, όπως για παράδειγμα η Coca Cola 3E που απαιτεί αυξήσεις κατά 5% περίπου.


Ο χορός των αυξήσεων δεν θα σταματήσει, προφανώς, εδώ καθώς κι άλλες – το χειρότερο ελληνικές- επιχειρήσεις θέλουν ανατιμήσεις, προβάλλοντας ως επιχείρημα τη συνεχή αύξηση του κόστους στην παραγωγή λόγω των φόρων που έχουν επιβληθεί σε όλη την "αλυσίδα"
Δημήτρης Μαρκόπουλος
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2012

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε πάνε να τα αυξήσουν 100% τα συγκεκριμένα?
Αλήθεια υπάρχει ακόμα κόσμος που αγοράζει προϊόντα της ΦΑΓΕ και αναψυκτικά της 3Ε???
Τα μονίμως καραμεταλλαγμένα με άπειρες αναφορές από τον ΕΦΕΤ και την Greenpeace?
Εμ.. εκεί πάνω βασίζονται, στην παντελή ενημέρωση της πλειοψηφίας των Ελλήνων καταναλωτών.

Όποιος έχει ζήσει Αμερική θα γνωρίζει πως εκεί τα προϊόντα τύπου cola τα έχουν κυρίως για εξαγωγές γιατί είναι κοινό μυστικό πως είναι καταστροφικά μακροπρόθεσμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Υπάρχουν βέβαια κι εκεί οι "γκάου" που δεν το δίνουν σημασία, αλλά η πλειοψηφία τα αποφεύγει δια ροπάλου.
Anyway...

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση: Εμ.. εκεί πάνω βασίζονται, στην παντελή ΕΛΛΕΙΨΗ ενημέρωσης της πλειοψηφίας των Ελλήνων καταναλωτών.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΦΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΙΣ ΗΠΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΗ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Ψάξτο καλύτερα και θα δεις αν λέω ότι θέλω.
Στις ΗΠΑ φυσικά και υπάρχουν προϊόντα ΦΑΓΕ αλλά εκεί τα κεφάλαια δεν έχουν πρόβλημα με τα μεταλλαγμένα έτσι κι αλλιώς (βλέπε Mosanto).
Χιλιάδες τόνοι παραγωγής μεταλλαγμένων τροφών(σόγια,καλαμπόκι κλπ).
Κάτι μας είπες τώρα!!

Ξαναλέω: λείπει η ενημέρωση.
Η επιλογή είναι του καθενός μας.
Εσύ συνέχισε να τα τρως, αλλά υπάρχει και κόσμος ανύποπτος που ενδιαφέρεται να μάθει.